Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Mollerussa disposa de 11,7 milions de pressupost per al 2015, un 1,5% més que l’exercici anterior

L'equip de govern destaca que després de quatre anys no tindran tantes ''càrregues financeres'', ja que s'acaba el pla de sanejament de la Generalitat

Marc Solsona,Mollerussa,Ajuntament,pressupostos 2015
L'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, presentant els nous pressupostos per 2015. (Foto: Ajuntament de Mollerussa)
L’Ajuntament de Mollerussa comptarà per a l’any vinent amb un pressupost d’11.763.972 milions d’euros, xifra que suposa un increment de l'1,5% respecte a l’inicial de l’exercici anterior, segons ha explicat aquest matí l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, el qual ha recordat que aquest pressupost començarà sense les càrregues financeres del Pla de Sanejament de la Generalitat, que es donarà per tancat el proper 31 de desembre.

Un dels capítols de despesa que registra un increment és el de la inversió, que per a l’any vinent contempla una partida de 400.000 euros, el doble de l’any passat, i en la qual s’inclou els 35.000 que es destinen a la rehabilitació de l’antic escorxador per acollir un espai adequat amb l'objectiu de repartir aliment sec i, també, com a novetat, producte fresc. Solsona ha explicat que aquesta partida d’inversió ha estat possible gràcies a la reducció de la despesa financera, que per a l’any vinent preveu 1,4 milions en amortitzacions de préstec, una xifra molt inferior als 1,9 milions que s’han hagut d’amortitzar enguany. Pel que fa al deute, Solsona ha indicat que la previsió és tancar el 2014 en un 103%, per sota del llindar del 110% permès per llei, i que aquest percentatge es pugui reduir en el 93% al final del 2015.

Pel que fa al capítol de personal, la despesa serà de 4.105.000 euros, fet que suposa un lleu descens de l’1,6% respecte a la de l’any anterior. L’alcalde ha recordat que el 2010 la despesa en personal va ser d’una mica més de 5.000.000, la qual cosa significa que en cinc anys s’ha aconseguit reduir en un 1.000.000 d’euros. En aquest punt, ha volgut destacar la importància de la proporcionalitat, ja que aquest capítol suposa el 34% del pressupost total, i això vol dir que “s’està en la bona línia” pel que fa al dimensionament de l’estructura del consistori.

En relació amb el capítol de despesa corrent, que tindrà una partida de 5.157.916 euros, l’alcalde ha indicat que pateix un increment de poc més de 700.000 euros respecte a l’any anterior i ho ha atribuït al fet que l’Ajuntament ha de fer front als 250.000 euros del segon termini de pagament d’una sentència judicial i, també, a la previsió de destinar una partida de 360.000 euros per licitar el servei de jardineria i que se’n faci càrrec una empresa externa. En aquest sentit, ha explicat que la brigada es va quedant petita per jubilacions i el fet d’estar sota un pla d’ajut per part de l’Estat no permet incrementar la plantilla. Tot i això, la superfície verda a mantenir creix, sobretot a la zona del parc de la Serra arran de les darreres permutes de terrenys que han passat a ser propietat municipal, segons ha precisat.

Quant al capítol d’ingressos per impostos directes, l’Ajuntament comptabilitza els diners que deixarà de percebre en concepte de l’IBI de les finques no urbanitzables després de la revisió feta pel Cadastre, que suposarà un reducció dels ingressos d’entre 130.000 i 150.000 euros, segons ha dit Solsona, que ha afegit que, d’altra banda, hi ha la previsió de percebre un increment en els ingressos per participació de l’Estat i, també, de la Generalitat i la Diputació.

L’alcalde també s’ha referit a l’endeutament bancari i, en aquest sentit, ha dit que s’ha aconseguit posar en ordre les finances, de manera que “començarem l’any amb 12.873.850 milions de deute als bancs, per sota dels 13.506.000 que teníem l'1 de gener del 2011”.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

La ciutat òrfena de model comercial

Se7opinions

Publicitat
Publicitat