Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Àngel Ros considera que els noms franquistes han de romandre als carrers de Lleida

El portal 'Racó Català' informa sobre la postura de la Paeria, segons la qual "no hi ha cap necessitat" de tirar endavant la proposta de la Crida per Lleida i ERC

estat de la ciutat, Àngel Ros, Ajuntament de Lleida,
L'alcalde de Lleida, Àngel Ros. (Foto: Arxiu)
Eliminar els noms franquistes dels carrers de Lleida és una de les guerres obertes dins de la Paeria. Els grups d'ERC i la Crida per Lleida-CUP van reclamar a finals de 2015 que la ciutat es convertís en "un espai que reflecteixi la pluralitat ideològica" i van instar l'executiu d'Àngel Ros a treballar en aquest sentit. Tot i això, el govern de la Paeria considera que "no hi ha cap necessitat" de tirar endavant aquesta proposta, ja que "els canvis oportuns ja es van fer durant els anys vuitanta". Així ho ha assegurat el mateix alcalde aquest dilluns en una entrevista a Catalunya Informació i de la qual s'ha fet ressò el portal Raco Català.

L'Ajuntament va crear una comissió d'experts per estudiar aquest afer. Malgrat tot, la Crida per Lleida-CUP va decidir abandonar a finals del mes d'agost aquesta taula de treball perquè considerava que era "inoperant" i que havia dilatat "excessivament el que havia d'haver estat un posicionament ferm contra el feixisme, reclamant la retirada immediata de tots aquests noms". 

La formació cupaire considera que "no pot ser que alcaldes franquistes que van participar en l'assassinat de persones tinguin noms de carrers". En aquest sentit, la Crida per Lleida recorda que la Llei de memòria històrica obliga a retirar noms de carrers relacionats amb la dictadura franquista i que ja hi ha ciutats catalanes i de l'Estat espanyol com Barcelona, Vic, Madrid o Guadalajara que han eliminat el nomenclàtor franquista dels carrers de les seves ciutats. Des d'Esquerra asseguren que cal garantir "el dret dels ciutadans lleidatans de viure en una ciutat on no se'ns recordi constantment aquest passat antidemocràtic".

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Del local al global

Publicitat
Publicitat