Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Victòria agredolça de Joan Reñé

El president de la Diputació perd en cinc de les set comarques i només domina al Pla d'Urgell, el seu fortí particular, en unes eleccions a la presidència del PDC a les quals diversos membres de la seva candidatura s'havien referit com a "un passeig"

Violant Cervera, Joan Reñé
Reñé ha guanyat Cervera per la mínima. (Foto: Arxiu)
Joan Reñé serà el primer president del Partit Demòcrata Català (PDC) a les comarques de Ponent. El polèmic president de la Diputació de Lleida ha guanyat Violant Cervera per la mínima en uns comicis que s'han decidit a la comarca del Pla d'Urgell, un autèntic fortí per a l'expresident del Consell Comarcal.

La majoria del territori ha rebutjat frontalment la candidatura de Reñé, i és que Cervera ha guanyat a les Garrigues, la Noguera, el Segrià, el Solsonès i la Segarra. De fet, el president de la Diputació només s'ha imposat a l'Urgell i, sobretot, al Pla d'Urgell, on ha obtingut 100 sufragis, 91 més que l'altra candidata, la qual cosa li ha acabat atorgant la victòria final per tan sols una trentena de vots en uns comicis als quals diversos membres de la seva candidatura s'havien referit com a "un passeig" per a Reñé.

Reñé contra Postius

L'elecció de Reñé, que ha perdut clarament a nivell territorial, deixa en una situació delicada el Partit Demòcrata Català. El sectarisme de Reñé, envoltat per un grup reduït de confiança que s'encarrega de protegir-lo a ultrança, i les seves discrepàncies amb el fins ara president de Convergència a Lleida i delegat del Govern, Ramon Farré, es converteixen en la punta de l'iceberg del conflicte. El nou rumb del PDC, abocat totalment al procés independentista, no quadraria amb les "amistats perilloses" de Reñé, que es troba més còmode al costat de l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, que no pas del candidat del seu propi partit a la Paeria, Toni Postius, un maldecap per a Ros i, de retruc, per al seu bon amic Reñé. El nou president, pagès de professió i amb poques aptituds oratòries, aspira a continuar escalant esglaons dins del partit, però l'enfrontament amb Postius podrien dur la formació a una situació insostenible.

Els nous líders del PDC a Lleida
 
Ponent: Joan Reñé Pirineu: Mayte Rivero
Segrià: David Masot Alt Urgell: Anna Vives
Urgell: Joan Eroles / Raül Palacios ​Alta Ribagorça: Marta Rollan
​Pla d'Urgell: Ramon Farnell Pallars Sobirà: Joan Muntanya             
​Noguera: Eloi Bergós / Concepció Cañadell ​Pallars Jussà: Josep Agulló
Segarra: Joaquim Cinca Cerdanya: Marc Fernández
Garrigues: Lídia Aixalà  
​Solsonès: Marc Barbens  

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Del local al global

Publicitat
Publicitat