Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

JARC amenaça amb mobilitzacions si el Govern no incrementa el pressupost per a Agricultura

Denuncia que destina només un 1% del pressupost a Agricultura mentre l’àmbit rural representa el 88% del territori i el 79% dels municipis

JARC-COAG, Fira de Sant Miquel 2016
Imatge de la roda de premsa de JARC durant la Fira de Sant Miquel de Lleida. (Foto: JARC-COAG)
Els representants territorials de JARC-COAG han fet una roda de premsa aquest matí en el marc de la 62a Fira Agrària de Sant Miquel de Lleida per demanar a la Generalitat catalana que corregeixi el greuge històric que pateix el sector agrari català en comparació als pressupostos que hi destinen d'altres governs. Indiquen que des de 2014 el Govern català aporta menys d’un 1% del seu pressupost al Departament d'Agricultura i que el percentatge que arriba directament als productors es situa aproximadament en el 0,33%.
 

L’organització agrària inicia una ronda de contactes per aconseguir augmentar el pressupost que s’adreça al sector agropecuari i que hauria de materialitzar-se al pressupost de 2017. El punt d’inici serà l’entrega de les seves peticions a la consellera d'Agricultura, Meritxell Serret, durant la inauguració oficial de la Fira agrària de Lleida amb la voluntat de que siguin traslladades al president de la Generalitat, Carles Puigdemont. Properament, també mantindran reunions amb membres dels partits polítics amb representació parlamentària per plantejar-los personalment les seves demandes.

El sindicat assegura que Catalunya no es pot permetre el luxe de perdre aquests professional quan les dinàmiques apunten que cada país haurà de produir el 60% d’allò que consumeix per fer front a la futura falta d’aliments i ara mateix Catalunya només en produeix el 45%. Aquesta dada i el desplegament professional que es veu a la Fira, per exemple, són per JARC la evidencia de la importància del seu sector.

JARC argumenta amb xifres: aporta al PIB català 2.000 milions d’euros però només en rep 337; la renda ha caigut un 15% en deu anys; ocupa 140.000 persones amb un índex d’envelliment cada cop més gran, i els pagesos de més de 65 anys han passat del 37 al 41% però no augmenten els menors de 41.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

La ciutat òrfena de model comercial

Se7opinions

Publicitat
Publicitat