Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Agricultura crearà un grup de treball per promoure el comerç de fruita de pinyol a Xina

L'objectiu és aconseguir reforçar els enllaços entre tots els agents perquè el moviment d'aquest producte sigui "el més àgil possible"

préssecs,nectarines
Donar suport a la investigació i la innovació per garantir l'exportació de fruita de pinyol a la Xina. (Foto: Arxiu)
El Departament d'Agricultura posarà en marxa un grup de treball per donar suport i fomentar la investigació i la innovació que permeti al sector l'exportació de fruita de pinyol a la Xina amb totes les garanties. Així ho ha anunciat aquest dijous el director de Prodeca, Ramon Sentmartí, en el workshop de la fruita dolça celebrat en el marc de la Fira Agrària de Sant Miquel de Lleida.

L'objectiu de la creació d'aquest grup, que té previst reunir-se per primer cop el pròxim mes d'octubre, és reforçar els enllaços entre tots els agents perquè el moviment de la fruita de pinyol sigui el més àgil possible i poder prevenir les incidències que puguin sorgir al llarg del camí.

Cal recordar que l'Estat espanyol és el primer del món que ha rebut l'autorització per poder exportar préssec i nectarina a la Xina, "una oportunitat única, però també complexa, que cal saber aprofitar", ha remarcat Sentmartí.
 
Prodeca, com a ens promotor d'exportacions agroalimentàries, coordinarà, com ja està fent en altres sectors, un grup de treball amb els diferents agents que intervenen a la cadena: empreses homologades d'exportació a la Xina, el servei de prevenció en Sanitat Vegetal del Departament d'Agricultura, el servei de Comerç Exterior de Vegetals del Ministeri d'Agricultura, navilieres del port de Barcelona, representants del Punt d'Inspecció Fronterer, de Duanes, de l'IRTA (pel que fa qüestions d'I+D), així com agents i entitats certificadores i empreses logístiques.

El director de Prodeca ha destacat que "Espanya és el primer país del món en poder exportar préssec i nectarina a la Xina i que aquesta és una oportunitat única, però també complexa, que hem de saber aprofitar". Tot i això, Ramon Sentmartí ha remarcat la necessitat "d'aconseguir que el temps per fer arribar la fruita no superi els trenta dies". Per això –ha afegit–, "és imprescindible que productors, certificadors i empreses de logística, tots, treballin de forma coordinada per poder aprofitar aquesta nova via comercial".

A banda de la coordinació, tractant-se d'un destí tant llunyà com és la Xina i d'un producte fresc com ara la fruita, s'hauran de valorar molt bé les opcions de transport i de conservació del producte per garantir-ne la seva qualitat en destí. En aquest sentit, el director de Prodeca ha explicat la importància dels estudis desenvolupats per l'IRTA.

Finalment, ha recordat que Prodeca ja fa temps que treballa en les relacions comercials amb la Xina i en aquets darrers anys ha establert contactes amb els mercats majoristes xinesos molt valuosos. "Tenim un recorregut fet, i aquest és un capital del qual hem de treure avantatge", ha dit Sentmartí.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Fem escola

Se7opinions

Publicitat
Publicitat