Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Acord entre la Paeria i el Col·legi de Veterinaris per gestionar el cens municipal d’animals de companyia

Han signat el conveni de col·laboració en el marc de la Fira de Sant Miquel

Àngel Ros, Carmen López, conveni, cens, animals,
L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, i la presidenta del Col·legi de Veterinaris de Lleida, Carmen López, han signat el conveni de col·laboració en el marc de la Fira de Sant Miquel. (Foto: Ajuntament de Lleida)
L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha presidit aquest dijous en el marc de la Fira de Sant Miquel la signatura del conveni amb el Col·legi de Veterinaris de Lleida i el Consell de Veterinaris de Catalunya en matèria de gestió del cens municipal d'animals. Amb aquest acord, la Paeria vol incrementar progressivament el percentatge d'animals identificats i censats a la ciutat i mantenir les dades del cens municipal d'animals el més completes i actualitzades possible. Cal tenir present que la base de la lluita contra l'abandonament és la identificació i el cens dels animals de companyia, eines que permeten fer un seguiment de l'animal de companyia i, en cas de pèrdua o abandonament de l'animal, possibilita la identificació del propietari del mateix, els afectes de recuperació de l'animal, o bé per iniciar un procediment sancionador contra el responsable de l'abandonament.

A més de l'alcalde de Lleida, la signatura del conveni ha comptat amb la participació de la presidenta del Col·legi de Veterinaris de Lleida, Carmen López, i del tinent d'alcalde de la Paeria i regidor de l'Hàbitat Urbà i Rural i la Sostenibilitat, Fèlix Larrosa.

Àngel Ros ha posat de relleu que el conveni estableix un compromís de col·laboració i per defensar millor els drets dels animals fomentant la identificació, el cens i lluitar contra l'abandonament i el maltractament animal en qualsevol de les seves presentacions. Amb aquesta finalitat, el Consell de Veterinaris de Catalunya facilitarà a la Paeria la base de dades de cens d'animals de companyia de l'AIAC.

En aquesta base de dades es registraran les dades -i llurs modificacions- d'identificació dels animals de companyia (gossos, gats i fures) que resideixen de manera habitual al municipi i les dades de les persones posseïdores o propietàries d'aquests, segons estableix la llei.

Per tant, com ha explicat López, "se simplifiquen els tràmits per als propietaris dels animals de companyia, ja que només hauran de registrar l'animal una vegada" i, per tant, "facilitem els passos administratius per impulsar una tinença responsable".
 

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Fruita amb injustícia social

Se7opinions

Publicitat
Publicitat