Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

La Guàrdia Urbana de Lleida diu que l'assassinat de Miguel Ángel Blanco va aplegar més manifestants que la Diada

L'intendent Josep Ramon Ibarz ha negat que s'acordés la xifra d'assistents amb l'ANC tot i que aquesta ho confirma

Diada de Catalunya 2016, Onze de Setembre, manifestació, Lleida, riu Segre,
Imatge de la manifestació de l'11-S a Lleida. (Foto: Arxiu)
L’intendent de la Guàrdia Urbana de Lleida, Josep Ramon Ibarz, ha comparegut avui davant de la Comissió de Polítiques de Gestió dels Recursos per explicar el recompte de participants en la manifestació de l'Onze de Setembre a petició del grup municipal de la Crida-CUP. Ibarz manté que la manifestació de l’11-S no ha estat la més multitudinària a la ciutat i assegura que la més gran ha estat la del rebuig a l’assassinat de Miguel Ángel Blanco.

L'intendent ha explicat que el càlcul d’assistents el van fer tenint en compte els metres de la canalització ocupats –40 metres d’amplada i 400 de llargada segons la Guàrdia Urbana–, amb els quals van determinar que en 1 metre quadrat hi havia "1 persona i mitja". També van incorporar al recompte l’ús dels aparcaments habilitats per la manifestació i els 45 autobusos de fora de Lleida.

Pel que fa a la metodologia, la Crida critica que la Guàrdia Urbana no contemplés els veïns de Lleida que van optar per desplaçar-se a peu i la gent que va seguir la manifestació des de les passarel·les.

D’altra banda, l’intendent de la Guàrdia Urbana ha negat rotundament que cap membre del seu cos hagués fet càlculs amb l’ANC tot i que l’organització de l’11-S assegura que es van reunir amb el destacament policial per determinar les xifres que es farien públiques. A més, Ibarz ha explicat que abans de fer-les públiques la Guàrdia Urbana sempre trasllada el recompte al govern municipal.

Així, sota els seus càlculs (25.000-30.000 persones), l’intendent manté que la manifestació de l’11-S no ha estat la més multitudinària a la ciutat i assegura que la més gran ha estat la del rebuig a l’assassinat de Miguel Ángel Blanco.

Després de la compareixença de l’intendent, el regidor de la Crida Francesc Gabarrell ha manifestat que "hi ha una clara intencionalitat política per part de l’Ajuntament de desvirtuar la multitudinària manifestació de l’11-S". Gabarrell també ha recordat que el tinent d’alcalde de Participació Ciutadana, Joan Gómez, "va mentir" amb la xifra d’assistents després que l’ANC difongués la seva.
 

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

La ciutat òrfena de model comercial

Se7opinions

Publicitat
Publicitat