Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

La Paeria disposarà d'una moto i tres vehicles elèctrics per a la flota municipal

També s'ha instal·lat un punt de recàrrega ràpida de 50 kilowatts al Campus de Cappont de la UdL

vehicle elèctric, moto, Àngel Ros
El paer en cap, emulant Lorenzo Lamas damunt de la moto. (Foto: Ajuntament de Lleida)
La Paeria té previst adquirir properament una moto i tres vehicles elèctrics que passaran a formar part de la flota municipal. Així ho ha anunciat l'alcalde, Àngel Ros, que ha concretat que la moto i un vehicle seran per a la Guàrdia Urbana i dos vehicles, per als serveis tècnics municipals. Es tracta dels primers cotxes d'aquestes característiques que adquireix el consistori i, tal com ha dit Ros, s'emmarca en una política medi ambiental de promoció de la utilització d'aquests models.

En aquest sentit, i en el marc de la Setmana de la Mobilitat, també s'ha presentat al Campus de Cappont de la Universitat de Lleida (UdL) el primer punt de recàrrega ràpida de vehicles elèctrics de la ciutat. A través d'aquest punt de distribució de 50 kilowatts es pot carregar un cotxe d'aquestes característiques en un termini mitjà aproximat de mitja hora.
 
El Centre Transfronterer del Campus de Cappont de la UdL acull aquest dimarts la jornada Mobilitat elèctrica per al transport, distribució de mercaderies i serveis urbans en el marc de la Setmana de la Mobilitat. Per aquest motiu, a l'accés de l'edifici s'hi ha muntat una petita mostra expositiva de diferents tipus i marques de vehicles elèctrics que actualment hi ha al mercat. Tot plegat, al costat del primer punt de recàrrega elèctrica que s'ha instal·lat a la ciutat de Lleida.

Ros ha estat l'encarregat d'inaugurar aquesta jornada dirigida a empreses del sector del transport, distribució de mercaderies i serveis urbans que vulguin conèixer de primera mà les oportunitats de la mobilitat amb vehicle elèctric avui en dia. Ros ha estat acompanyat de la directora de l'Institut Català d'Energia (ICAEN), Maria Assumpta Farran, que ha assenyalat les virtuts dels vehicles elèctrics com el fet que els mateixos usuaris els poden carregar a casa sense necessitat d'anar a una benzinera.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Admirat Josep

Se7opinions

Publicitat
Publicitat