Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Lleida serà la capital catalana de la salut mental el pròxim 8 d'octubre

"Prevenció, la clau de l'equilibri" incidirà en el benestar emocional per promoure la salut mental i ajudar al creixement, l'estabilitat i la confiança

Dia de la Salut Mental
El cartell del Dia Mundial de la Salut Mental. (Imatge: Salut Mental Ponent)
El Dia Mundial de la Salut Mental 2016, que enguany tindrà lloc el pròxim 8 d'octubre a la Seu Vella de Lleida, ja disposa del cartell i del programa d'actes. Sota el lema "Prevenció, la clau de l'equilibri", la jornada incidirà en el benestar emocional per promoure la salut mental i ajudar al creixement, l'estabilitat i la confiança. La diada, que serà conduïda pels periodistes Lluís Caelles i Txe Arana, comptarà amb la participació del conseller de Salut, Toni Comín, les actuacions de la cantant lleidatana Lorena, l'Esbart Dansaire Sícoris i el grup de circ Trapetelando i amb tallers, jocs de participació i un dinar popular. La jornada vol ser una gran trobada oberta a les persones, famílies, associacions, professionals i administracions i té l'objectiu de sensibilitzar sobre la salut i reivindicar els drets de les persones amb malaltia mental.

L'acte central de la celebració de Dia Mundial de la Salut Mental reuneix unes 1.500 persones i es commemora cada any en una localitat diferent de Catalunya. Es tracta d'una ocasió perquè les entitats federades, però també les persones, professionals i entitats de l'àmbit de la salut mental d'arreu del país, així com la ciutadania en general, es trobin en un ambient lúdic i festiu per fer visible la lluita per la defensa dels drets de les persones i famílies amb problemes de salut mental. En l'edició de 2015, que es va celebrar a Valls, les entitats federades van demanar una aposta política ferma per situar les persones amb problemes de salut mental en el centre de les prioritats, garantint les oportunitats d'accés a l'habitatge, el treball i la inclusió social. L'objectiu d'aquestes entitats és avançar cap a un model d'atenció comunitària.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Manifest

Publicitat
Publicitat