Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Lleida viu una Diada de Sant Miquel d’altura

La plaça de la Paeria ha ovacionat els Castellers de Lleida, els Capgrossos de Mataró i els Xicots de Vilafranca, una setmana abans del Concurs de Castells de Tarragona

Castellers de Lleida, La Paeria,
El 3 de 7 que els Castellers de Lleida han descarregat avui a la plaça de la Paeria. (Foto: Ajuntament de Lleida)
Lleida ha viscut una Diada de Sant Miquel d’altura una setmana abans del repte del Concurs de Castells de Tarragona. Precisament, la seva celebració, els dies 1 i 2 d’octubre, ha fet avançar la jornada castellera de les Festes de la Tardor, que en lloc del pròxim diumenge, com correspondria, ha tingut lloc avui amb la participació dels Castellers de Lleida, dels Capgrossos de Mataró i dels Xicots de Vilafranca.

Per molt poc, el Castellers de Lleida no han aconseguit carregar el 4 de 8, castell que sí havien completat per primera vegada aquesta temporada fa just set dies a la Diada d’Emili Miró a Terrassa. Després d’un primer intent desmuntat, els bordeus han caigut quan l’anxaneta estava a punt de traspassar i coronar el castell. La colla s’ha refet de la llenya i ha aconseguit descarregar amb molta solvència el 5 de 7, la torre de 7 i el 3 de 7. Els Castellers han arrodonit l’actuació amb tres pilars de 4.

Els Capgrossos de Mataró ha realitzat l’actuació més destacada d’avui a la plaça de la Paeria, on han descarregat amb molta seguretat el 3 de 9 amb folre –la principal construcció que s’ha aixecat–, el 5 de 8, la torre de 8 amb folre, el pilar de 6 i un vano de 5.

Els Xicots de Vilafranca –que enguany han descarregat el primer castell de 9 de la seva història–  també han completat a Lleida totes les construccions que han portat a plaça, el 3 de 8, el 4 de 8 i la torre de 7, a més de dos pilars de 5 de comiat.

En acabar l’actuació, l’alcalde de Lleida, juntament amb la tinent d’alcalde Montse Parra, ha fet la tradicional salutació als representants de les colles castelleres, un acte on també ha estat present la pregonera de les Festes de la Tardor d’enguany, la periodista Mari Pau Huguet.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Fruita amb injustícia social

Publicitat
Publicitat