Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Èxit de participació en la 1a Nit dels Investigadors de la UdL

Els 250 inscrits han gaudit de xerrades, tallers i exposicions per descobrir l'impacte dels avenços científics en la vida diària

drone, Nit dels Investigadors
El drone que ha protagonitzat un dels tallers. (Foto: Universitat de Lleida)
La Universitat de Lleida (UdL) s'ha sumat aquest dissabte per primera vegada a la iniciativa europea de la Nit dels Investigadors amb un programa de xerrades, tallers i exposicions dirigit als interessats a descobrir l'impacte dels avenços científics en la vida diària. I ho ha fet amb èxit de participació ja que els 250 inscrits han omplert totes les activitats, de manera que la continuïtat de l'esdeveniment està garantida, fins i tot amb un programa més ampli.

En el cas de la UdL, la jornada ha tingut com a protagonistes els robots i els drones, que han atret sobretot públic familiar. En un dels tallers els participants han descobert els secrets de la robòtica i les seves aplicacions en la vida quotidiana mentre que un altre grup s'ha introduït en el món dels drones i, fins i tot, n'han pogut enlairar algun de petit. Les activitats, totes gratuïtes, s'han concentrat al campus de Cappont.
 
D'aquesta manera, i per primer cop, la UdL s'afegeix a la Nit dels investigadors, una jornada que des de fa deu anys se celebra arreu d'Europa amb l'objectiu de convertir el ciutadà en científic per un dia i descobrir diferents àmbits de la ciència des d'un punt de vista lúdic, segons expliquen els seus organitzadors.

A banda dels tallers de drons i robots, la Nit dels Investigadors de la UdL ha programat conferències sobre art i ciència i sobre com la recerca científica ens pot ajudat a estalviar en la factura de la llum.

L'astronomia també hi té un paper rellevant amb una xerrada i un taller astronòmic que s'ha batejat com la Festa dels Estels. Membres de Societat Lleidatana d'Astronomia explicaran els secrets de l'univers amb una observació d'estels que s'allargarà fins les dotze de la nit al jardí intern del campus.

A més, al vestíbul del Centre de Cultures i Cooperació Transfronterera del campus s'ha pogut veure l'exposició "Lleida: terra de fronteres i convivència", on s'exposen els treballs que desenvolupen els experts del Centre d'Art d'Època Moderna, un espai on l'art i la ciència es combinen a l'hora d'identificar obres i restaurar-les.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Del local al global

Publicitat
Publicitat