Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

La Fira del Caçador de Tàrrega promou que la Unesco reconegui l'arc i la fletxa com a Patrimoni de la Humanitat

La quinzena edició del certamen ha atret milers de visitants al recinte del càmping municipal

Fira del Caçador, Tàrrega, inauguració
Acte inaugural de la quinzena edició de la Fira del Caçador, amb Montserrat Barniol, Rosa Maria Perelló, Javier Sintes i Benjamí Sala. (Foto: Ajuntament de Tàrrgea)
La Fira del Caçador de Tàrrega ha revalidat aquest diumenge el seu caràcter multitudinari. La quinzena edició del certamen ha atret un any més milers de visitants fins al recinte del càmping municipal per gaudir d'un ampli ventall de propostes. Després de tres lustres d'activitat, la Fira del Caçador de Tàrrega no només ha consolidat la seva condició d'esdeveniment referencial, també ha aconseguit divulgar entre el públic els beneficis de la pràctica cinegètica com a factor regulador mediambiental i motor econòmic. En aquest mateix sentit s'ha manifestat Montserrat Barniol, directora general de Forests del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació en el decurs l'acte inaugural. Barniol ha apostat per potenciar el diàleg entre caçadors, administracions, pagesia i societat per posar en valor l'afició de la caça, la qual compta amb milers d'adeptes a Catalunya. Per la seva banda, l'alcaldessa, Rosa Maria Perelló, ha destacat la promoció del territori que suposa la cinegètica i, per extensió, la Fira del Caçador per a l'Urgell.

La 15a Fira del Caçador Ciutat de Tàrrega també ha presentat la candidatura perquè la Unesco reconegui l'arc i la fletxa com a Patrimoni de la Humanitat. Es tracta d'una iniciativa de la Societat de Caçadors de Tàrrega secundada pels reconeguts arquers Antonio Rebollo, cèlebre per encendre el peveter dels Jocs Olímpics de Barcelona '92, i Javier Sintes, autor de rellevants articles sobre l'ús de l'arc en l'ecoaventura, la caça i el medi ambient. La candidatura s'argumenta sobre la significació de l'arc i la fletxa en la història de la humanitat. A més, s'esgrimeixen els usos vigents de l'arc com a instrument antropològic, ja que diverses ètnies de món encara l'usen com a mitjà de subsistència; recreatiu, amb molts seguidors arreu del món; esportiu, amb creixent nombre de practicants i catalogat com a modalitat olímpica, i cinegètic.

Entre les activitats paral·leles destaquen les exhibicions de falconeria, en què el públic ha pogut contemplar de prop diverses aus rapinyaires, i espectacles eqüestres amb enlluernadores habilitats de genets i cavalls. La matinal també ha estat escenari de concursos de bellesa i obediència canina amb la participació de més de 300 gossos. No han faltat el 15è Recorregut de Caça Sant Hubert, que puntua la conducta del caçador en relació amb la peça i el seu gos, i el 3r Torneig Internacional d'ArcTrap, modalitat francesa de tir al plat amb dianes mòbils. Organitzada per la Societat de Caçadors de Tàrrega, la Fira es dedica a la memòria del veterinari targarí Felip Robinat Felip, qui va impulsar aquesta trobada amb l'ànim de fer pedagogia sobre la caça. Compta amb el suport de la Regidoria de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Tàrrega, el Consell Comarcal de l'Urgell i la Diputació de Lleida.

Comentaris


No hi ha cap comentari


T'has de registrar per comentar les notícies o entra amb el teu usuari
Publicitat

Edi7orial

I si estàvem preparats?

Publicitat
Publicitat