Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

La Diputació de Lleida no accepta destituir el PSC de la presidència del Centre de Normalització Lingüística

CiU, PSC, PP i C's han votat en contra de la moció presentada per la CUP mentre que ERC s'hi ha adherit

Joan Reñé
El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé. (Foto: Judit Gómez)
El Ple de la Diputació de Lleida no ha acceptat la moció presentada pel grup polític de la CUP a la Diputació sobre la presidència del Centre de Normalització Lingüística, que actualment lidera Montse Parra al capdavant del grup socialista de la Paeria. La proposta només ha comptat amb el suport dels diputats d'ERC, ja que CiU, PSC, C's i PP hi han votat en contra. Entre els arguments de l'oposició s'ha dit que aquesta qüestió s'ha de debatre dins de l'entitat del Consell del CNL i no en un Ple de la Diputació.

La moció presentada per la CUP era una crida per consensuar una candidatura alternativa a l'actual presidència, liderada per la regidora Montse Parra, a causa del pacte entre el PSC i Ciutadans a la Paeria, que segons el grup "suposa una regressió de l'estatus de la llengua catalana i una modificació encoberta del reglament d'usos lingüístics". Davant de l'atac, el grup de Ciutadans ha argumentat que aquest reglament va ser aprovat abans que entressin a formar part del govern, Així mateix, els socialistes han acusat el regidor de la CUP de fer "demagògia política" i de "mentir al Síndic de Greuges" quant a la presumpta "regressió lingüística" que apel·len els anticapitalistes.

En aquest sentit, el grup d'ERC, que ha votat a favor, ha incidit que "no es tracta de qui, sinó de com" es lidera el Consorci lingüístic, visió també compartida pel president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé.

Finalment, la moció presentada per l'Associació Antisida de Lleida per fer front a l'estigma i la discriminació relacionades amb l'epidèmia del VIH ha estat consensuada per tots els portaveus dels grups polítics de la Diputació de Lleida.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Manifest

Publicitat
Publicitat