Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

La Universitat de Lleida posa en marxa la nova Càtedra de Salut, Educació i Qualitat de Vida

Compta amb el finançament d'Asisa i serà dirigida pel catedràtic Fidel Molina

Roberto Fernàndez, Francisco Ivorra, Universitat de Lleida
El rector de la Universitat de Lleida, Roberto Fernández, i el president d'Asisa, Francisco Ivorra. (Foto: Universitat de Lleida)
La Universitat de Lleida (UdL) ha posat en marxa la Càtedra de Salut, Educació i Qualitat de Vida gràcies a un conveni de col·laboració amb Assistència Sanitària Interprovincial d'Assegurances, S.A. (Asisa), que aportarà finançament durant dos anys. Dirigida pel catedràtic de Sociologia de la UdL Fidel Molina, aquesta nova Càtedra universitat-empresa implica les facultats d'Educació, Psicologia i Treball Social i d'Infermeria i Fisioteràpia. La primera activitat que durà a terme la nova Càtedra serà un congrés internacional sobre salut, educació i qualitat de vida que se celebrarà a finals d'octubre. També posa en marxa tres premis, un per als millors expedients acadèmics de la Facultat d'Infermeria i Fisioteràpia i la Facultat d'Educació, Psicologia i Treball Social i el tercer per a la millor tesi doctoral dels àmbits que abasta la Càtedra.

La Càtedra de Salut, Educació i Qualitat de Vida planteja una recerca interdisciplinària que vertebra aquests àmbits socials a través de diversos eixos transversals: la interculturalitat, la qualitat de vida, les relacions intergeneracionals, la perspectiva del gènere, la mediació i resolució de conflictes i la "nova ruralitat". També desenvoluparà activitats de formació, principalment en els màsters oficials de Recerca en Salut i Formació del Professorat de Secundària i Batxillerat, Formació Professional i Ensenyament d'Idiomes, tot i que, a banda, organitzarà d'altres cursos, seminaris i conferències,

El rector de la UdL, Roberto Fernández, ha agraït a Asisa la seva implicació amb el sistema universitari estatal, ja que participa en una desena de càtedres al conjunt de l'Estat. Fernández defensa que la col·laboració entre universitat i empresa és "una de les claus" per millorar la transferència de coneixement, que "és el gran repte d'Espanya".

Per la seva banda, el president d'Asisa, Francisco Ivorra, ha subratllat que la UdL és una Universitat "de tradició i de futur". En aquest sentit, espera que "aquesta base de col·laboració es pugui ampliar en el futur". Ivorra ha recordat que Asisa és l'única cooperativa de metges de l'Estat espanyol i la més gran d'Europa, amb uns 10.000 professionals.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Del local al global

Publicitat
Publicitat