Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

El Granados més íntim omple la nau central de la Seu Vella de Lleida

Espectacle d’homenatge al pianista i compositor a partir de les seves anotacions i correspondència personal

LleidArt Ensemble, Pedro Pardo, Any Granados
L'orquestra de cambra LleidArt Ensemble ha comptat amb la direcció musical de Pedro Pardo i la narració d'Albert Font-Tarrés. (Foto: Ajuntament de Lleida)
La Seu Vella de Lleida ha reforçat aquest dissabte el missatge de pau que vol transmetre amb el cicle de concerts Concòrdia. Ha estat amb l'espectacle Cartes a Granados, que ha homenatjat el músic lleidatà Enric Granados a partir de partitures, correspondència i anotacions personals de l'eminent pianista i compositor i d'algunes de les seves amistats.

La nau central del monument ha acollit l'actuació de l'orquestra de cambra LleidArt Ensemble, amb la direcció musical de Pedro Pardo i la narració del periodista i educador social Albert Font-Tarrés.

El muntatge està inclòs en el cicle Concòrdia. Música de Pau a la Seu Vella, que mostra part de la trajectòria d'un músic que va ser víctima de la Primera Guerra Mundial. El concert s'emmarca en l'Any Granados, que commemora el centenari de la mort d'un músic de projecció internacional. La cita també ha coincidit amb les Jornades Europees de Patrimoni, quan la Seu Vella aspira a tenir el reconeixement mundial.

LleidArt Ensemble ha estat format per tretze instrumentistes: la pianista Marta Castelló, els violinistes Ariadna Gabarrell, Bernat Prat, Cèlia Johé i Laia Pujolassos, els violistes Félix Gallego i Núria Garcia, els violoncel·listes Oriol Aymat i Oriol Prat, el contrabaixista Roger Azcona, la flautista Neus Puig, la clarinetista Laia Santamaria i l'oboïsta Encarna Monzó.

Al llarg de l'espectacle s’ha fet un recorregut per alguns moments clau de la trajectòria d'Enric Granados, amb obres seves, com ara el famós "Intermezzo" de l'òpera Goyescas, tres peces de Danses espanyoles i la suite Elisenda. També s’han pogut escoltar composicions de coetanis com ara Maurice Ravel, Isaac Albéniz o Gabriel Fauré.  

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Manifest

Publicitat
Publicitat