Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

L’Obert del Centre Històric omple els carrers i places d’activitats culturals, lúdiques i festives durant tot el cap de setmana

El call jueu presenta la seva candidatura a cor del barri, ja que canalitzarà les comunicacions en tenir accés a sis entrades del Centre Històric

plaça Cervantes, Centre Històric, Obert Centre Històric
La plaça Cervantes concentra gran part de les activitats de l'Obert. (Foto: Ajuntament de Lleida)
La descoberta d’un mural a la plaça dels Obradors, a l’estatge social de la Fecoll, ha estat el tret de sortida oficial a l’Obert del Centre Històric, la proposta ciutadana amb la qual més de mig centenar d’entitats, institucions i establiments ompliran de festa i caliu el nucli antic de Lleida aquest cap de setmana per reflectir la riquesa cultural i la vitalitat associativa i comercial del barri, així com la seva projecció. De fet, la recuperació del Call Jueu com a cor del barri és la realitat més propera, ja que canalitzarà les comunicacions en tenir accés a sis entrades del Centre Històric.

L’Obert del Centre Històric és una iniciativa per apropar els lleidatans al barri antic i activar-lo amb iniciatives culturals al carrer i, així, retornar al Centre Històric el valor social, històric i solidari que mereix. D'aquesta manera, fins al proper diumenge a la tarda al voltant de cinquanta espais del barri, entre carrers, places i equipaments, acolliran una seixanta d'activitats adreçades a tot tipus de públic: revetlles, animació infantil, música en directe, visites culturals, propostes gastronòmiques, vermuts populars, concerts, cultura popular i esports. En la darrera edició, l’Obert va aplegar més de 6.000 visitants.

Les activitats del vespre es van centrar en el sopar gastronòmic a la Penya El Sogall, la narració de contes sensitius per a adults a la terrassa del Cafè Museu de Lleida, organitzat amb la col·laboració de la biblioteca pública o la revetlla de Farra Bordeus, de la mà dels Castellers, a la plaça Sant Llorenç.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Manifest

Publicitat
Publicitat