Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

El Museu de Lleida serà declarat museu d’interès nacional per la Generalitat

Santi Vila ha presentat el "Compromís amb l'art i el patrimoni de Lleida", un programa d'actuacions en els principals equipaments patrimonials de Ponent

Santi Vila, Museu de Lleida
Imatge del conseller de Cultura, Santi Vila, durant la visita al Museu de Lleida, acompanyat de les autoritats. (Foto: Generalitat de Catalunya)
El conseller de Cultura, Santi Vila, ha presentat avui el "Compromís amb l’art i el patrimoni de Lleida", un programa d’actuacions en els principals equipaments patrimonials de les terres de Lleida. L’objectiu del programa és reforçar la capitalitat artística i cultural de Lleida, amb el consens, la complicitat i la participació de la resta de les administracions públiques de la ciutat i del territori.

Mitjançant aquest programa, el Departament de Cultura de la Generalitat vol implementar un seguit d’accions estratègiques amb l’objectiu de consolidar el Museu de Lleida Diocesà i Comarcal com un dels grans centres museístics, no tan sols de les terres de Ponent i dels territoris propers, sinó també del conjunt del país.
 
Les accions del Govern encaminades a preservar, enriquir i difondre el patrimoni artístic i cultural del Museu de Lleida es volen fer també extensives a la resta dels monuments, museus i centres d’art més significatius de la ciutat, com ara la Seu Vella, la catedral vella de la ciutat i la resta d’edificis històrics que conformen el turó de la Seu i el Centre d’Art la Panera.
 
Amb aquest programa, el Departament de Cultura també vol fer palès el seu ferm compromís amb la totalitat del conjunt de monuments i institucions museístiques i patrimonials de les terres de Lleida i, molt especialment, amb el Museu de Lleida en un moment en què la integritat de les col·leccions del Museu es troben amenaçades pel plet sobre la titularitat  dels béns procedents de l’antic monestir de Sixena interposat pel Govern d’Aragó.

A l'increment dels fons museístics l'acompanya la declaració del Museu de Lleida com a museu d’interès nacional, de la qual ja s’ha iniciat el tràmit d’incoació i l’increment de l’aportació ordinària anual per part del Departament. Actualment, formen part de la llista de museus d’interès nacional la Fundació Joan Miró, el Museu d'Art Contemporani de Barcelona, el Museu Episcopal de Vic, el Museu Marítim de Barcelona, el Museu de Montserrat i el Museu Picasso.

El Departament de Cultura preveu dur a terme 27 actuacions en patrimoni arquitectònic, arqueològic i paleontològic lleidatà amb una inversió de 2.608.985 euros. A aquesta xifra caldrà sumar-hi les actuacions que es financen a traves de subvencions de concurrència pública que estan actualment en procés de presentació de sol·licituds.
 
A banda de les tres intervencions a la Seu Vella de Lleida, les actuacions més rellevants per a 2017 són el campanar de l’església de Sant Pere de Rosselló; l’església de Santa Maria d’Almenar; les façanes de la Universitat de Cervera, i la segona fase d’adequació del magatzem per a reserves nacionals dels materials arqueològics i paleontològics de Cervera.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

La història d'una supervivent

Publicitat
Publicitat