Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

El Museu de Lleida guanya temps en el litigi de les obres de Sixena

La Junta de Museus de Catalunya va ratificar els informes de catalogació de les 44 obres del Museu per protegir-les amb la Llei de patrimoni cultural català

Museu de Lleida
Imatge del Museu de Lleida, on es troben les 44 obres en litigi de Sixena. (Foto: Arxiu)
La comissió executiva de la Junta de Museus de Catalunya, reunida ahir, ha acordat ratificar els informes que va redactar l'any 1998 i que van servir per avalar la catalogació i protecció dels béns del monestir de Sixena que hi ha al Museu de Lleida. En concret, es tracta d'una col·lecció de 44 peces catalogada i protegida per la Generalitat que, d'acord amb la Llei de patrimoni cultural català, no pot ser disgregada. Amb aquest nou informe, el conseller Santi Vila disposa d'un nou argument per demostrar a la jutgessa d'Osca, que reclama aquestes obres, que ell està complint els tràmits administratius que marca la Llei catalana de patrimoni.

En aquest sentit, el director del Museu de Lleida, Josep Giralt, ha celebrat la recomanació de la Junta de Museus que desaconsella descatalogar els 44 béns de Sixena de la unitat de la col·lecció del Museu de Lleida. Per Giralt, el que ha fet la Junta de Museus és "normal", ja que ha ratificat la decisió que va prendre al juliol en aquest mateix sentit. Considera que la gestió que està fent la Generalitat és la correcta i que el conseller està fent tots aquells tràmits administratius que, segons la Llei de patrimoni cultural català, són necessaris per poder decidir sobre la descatalogació d'una col·lecció.

Amb aquest nou informe, el conseller Santi Vila disposa de nous arguments per demostrar a la jutgessa d'Osca que està complint amb la Llei catalana de patrimoni i, d'acord amb aquesta, és impossible descatalogar les obres i entregar-les al monestir de Sixena sense desobeir la legislació de Catalunya. Així, doncs, Vila guanya temps perquè es resolguin els recursos presentats contra la sentència d'Osca.

Cal recordar que a finals de juliol es van entregar mig centenar de peces de Sixena que es trobaven al Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC), béns que no formaven part del catàleg del patrimoni cultural català. Aquestes peces, juntament amb les del Museu de Lleida, van ser adquirides per la Generalitat a les monges de Sixena als anys vuitanta i principis dels noranta.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

La ciutat òrfena de model comercial

Se7opinions

Publicitat
Publicitat