Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

La Universitat de Lleida coordina la primera Viquipèdia realitzada per joves àrabs

Amb el nom de Shababpedia, s'emmarca en el projecte de recerca Sahwa, finançat per la Unió Europea

Shababpedia, Viquipèdia
La plataforma aplega els articles per diferents temàtiques. (Font: Shababpedia)
La joventut àrab ja disposa de la seva pròpia enciclopèdia en línia elaborada pels mateixos membres del col·lectiu: la Shababpedia, una iniciativa innovadora i única coordinada per l'investigador de la Universitat de Lleida (UdL) José Sánchez. S'emmarca en el projecte de recerca Sahwa, finançat per la Unió Europea i en el qual la UdL participa amb un grup liderat pel catedràtic d'Antropologia Social i investigador principal Carles Feixa.

Aquest espai col·laboratiu aplega articles, vídeos i música generats i actualitzats pel jovent de cinc països àrabs de la Mediterràni -Marroc, Algèria, Tunísia, Egipte i el Líban-, "reflectint la diversitat de la regió", explica Sánchez. L'investigador també destaca que aquesta plataforma "els anima a compartir els seus punts de vista, les seves experiències i les seves expectatives". 

Fent un cop d'ull a aquesta enciclopèdia en línia, es poden trobar reflexions dels joves sobre temes com la crisi dels refugiats, la primavera àrab o la violència contra els infants. La Shababpedia organitza els seus continguts en una dotzena de categories que inclouen l'educació, l'economia, els moviments socials, la religió o la cultura juvenil, entre d'altres. Estan disponibles en tres idiomes: àrab, anglès i francès.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Del local al global

Publicitat
Publicitat