Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

L'Obert del Centre Històric de Lleida, una festa lúdica i reivindicativa

Aquest cap de setmana, del 16 al 18 de setembre, el nucli antic s'omplirà de festa i caliu amb més de cinquanta actes programats per seixanta entitats del barri

Fèliz Larrosa, Obert, Centre Històric,
Imatge del regidor, Fèlix Larrosa, acompanyat dels representants de les entitats organitzadores de l'Obert. (Foto: Judit Gómez)
Per setè any consecutiu, l'Obert del Centre Històric de Lleida omplirà de festa i de caliu el nucli antic de la ciutat amb una programació que ofereix una cinquantena d'actes durant tot el cap de setmana que donaran a conèixer les activitats i la potencialitat del barri, així com la seva projecció. La inauguració de l'Obert serà aquest divendres a les 19.00 hores a la plaça dels Obradors amb la visita del mural, ubicat a la façana de la Fecoll, a càrrec de l'artista urbà Jordi Saiko.

La iniciativa sorgeix fa set anys de la mà d'entitats i associacions del Centre Històric de Lleida, que durant aquest temps han fet un esforç i treball cooperatiu per reivindicar el valor del barri a la ciutat. Unes seixanta entitats duran a terme un programa d'activitats culturals, d'oci, gastronòmiques i divulgatives amb l'objectiu de donar a conèixer el potencial del Centre Històric en un cap de setmana lúdic però, alhora, reivindicatiu. Segons el regidor Fèlix Larrosa, que ha assistit a la presentació, "no hem de desvaluar el barri antic" en un projecte que no només s'inclou en els projectes de Barris de la Paeria, sinó també en un projecte de ciutat.

Queda molt a fer perquè el nucli antic de Lleida encaixi socialment i urbanísticament en la ciutat, però esdeveniments com aquest pretenen ser la via d'aquest canvi. En aquest sentit, Larrosa ha destacat que l'Obert "hauria de ser cada dia de l'any" i, també, que "les iniciatives de la societat civil lleidatana són les que donen millors resultats i en les quals hi ha una major participació. Així, doncs, les entitats organitzadores esperen continuar amb la dinàmica d'anys anteriors i fer de l'Obert una festa lúdica i reivindicativa per a totes les edats.

Finalment, en l'acte inaugural de l'Obert -divendres a les 19.00 hores a la Fecoll- es presentarà el mural de vinyetes simbòliques de Lleida que l'artista urbà Jordi Saiko està realitzant des de fa uns dies. Aquest mural, fet amb pintura d'esprai, pretén vestir la plaça dels Obradors d'elements simbòlics de Lleida.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Manifest

Publicitat
Publicitat