Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Ros: “En política i en democràcia el diàleg no és una via, és l'única via possible”

El primer secretari del PSC de les comarques de Lleida i la presidenta de la gestora local del PSC de Lleida han participat avui en l’ofrena floral i els actes de la Diada a la Seu Vella de Lleida

PSC Lleida, ofrena floral, Diada de Catalunya 2016, ofrena floral
Imatge de l'ofrena floral del PSC a la Seu Vella de Lleida per la Diada Nacional de Catalunya. (Foto: PSC)
El primer secretari del PSC de les comarques de Lleida i alcalde de Lleida, Àngel Ros, juntament amb la presidenta de la gestora de l’agrupació local de Lleida, Tere Cunillera, així com càrrecs i militants socialistes, han participat avui en la tradicional ofrena floral i els actes institucionals de la Diada Nacional de Catalunya a la Seu Vella de Lleida.

Àngel Ros ha afirmat que “en política i en democràcia el diàleg no és una via, és la única via possible; en aquest Onze de Setembre vull posar en valor aquests elements de diàleg, acord i entesa”. El dirigent socialista ha posat de relleu “el paper que ens toca en el procés de progrés i construcció de Catalunya per sortir de la difícil situació econòmica que encara afecta les famílies i de la difícil crisi institucional en la qual es troba el nostre país, especialment pel que fa a la relació amb la resta de l’Estat”. En aquest sentit, ha dit, “vull posar el focus en la importància que a Catalunya recuperem l’estat del benestar en la seva plenitud, garantint des dels governs els serveis públics i que siguem capaços entre tots de trobar un nou marc de relacions amb l’Estat basat en el diàleg i l’acord”. 

Per la seva banda, la presidenta de la gestora del PSC de Lleida, Teresa Cunillera, ha destacat que, “com cada any, el PSC està aquí, ja estava aquí fa 40 anys quan vam anar a Sant Boi de Llobregat i vam sortir a reclamar llibertat, amnistia i Estatut d’autonomia” i ha recordat que “en aquests 40 anys de democràcia, llibertat, justícia, igualtat i solidaritat, el PSC hi ha deixat la seva petjada”. Cunillera ha afirmat que “el Partit Socialista continuarà construint la Catalunya que ens va inspirar fa 40 anys, la Catalunya de la llibertat i, sobretot, la de defensar l’Estatut, que avui vol dir defensar la legalitat”. 

Tere Cunillera ha apuntat que “podem estar orgullosos d’on hem estat i hem d’estar decidits a continuar defensant les nostres idees, que segueixen sent les de sempre, perquè la gent continua patint desigualtats, la intolerància i el problemes d’integració”. Cunillera ha recordat que “avui també fa 15 anys dels atemptats a les torres bessones de Nova York, un atemptat que parteix de la intolerància i del fanatisme, i els socialistes ens posicionem en la defensa de la convivència i integració” i ha recordat també que “avui fa 43 anys que va ser assassinat un home bo, Salvador Allende. Les idees d'Allende són les nostres idees, idees que van trobar la rèplica de la intolerància; també a nosaltres, quan defensem les nostres idees, se’ns contesta amb intolerància, de vegades amb amargura i de vegades no volent entendre que només hi ha camí, el camí del respecte i de la convivència”.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Admirat Josep

Se7opinions

Publicitat
Publicitat