Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Lleida viurà diumenge "la mobilització més important de la seva història"

Segons el president de l'ANC, la Diada de l'Onze de Setembre, que compta ja amb més de 21.000 lleidatans inscrits, serà històrica per a la capital de Ponent

Àngel Ros, La Paeria, Ajuntament de Lleida, Jordi Sànchez, Assemblea Nacional Catalana,
L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, acompanyat d'alguns regidors de la Paeria, del president de l'ANC, Jordi Sànchez i d'alguns dels membres de l'Assemblea. (Foto: Judit Gómez)
L'Ajuntament de Lleida ha rebut avui al president de l'Assemblea Nacional Catalana, Jordi Sánchez, i més membres de l'organització dins de la ronda de visites que Òmnium Cultural i l'ANC estan realitzant als alcaldes de les ciutats que acolliran actes durant la Diada de l'Onze de Setembre. L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha manifestat novament que no participarà en la manifestació organitzada a la capital de Ponent "des del profund respecte a l'expressió i a la llibertat de democràcia", ja que opta per una altra via de relació entre Catalunya i Espanya que passa per un "model federalista". Al mateix temps, Sánchez ha augurat que Lleida "viurà una Diada històrica" amb, de moment, més de 21.000 persones inscrites a la mobilització. També ha destacat amb "especial il·lusió" la imatge que oferirà la Seu Vella de Lleida, encarregada de presidir l'inici de la Diada 2016 amb el seu repic de campanes.


Lleida ha col·laborat institucionalment amb l'ANC i l'Òmnium per fer possible, logísticament i també a nivell de seguretat, el lliure dret de manifestació durant la Diada de l'Onze de Setembre Des d'abans de l'estiu han treballat conjuntament amb les entitats organitzadores per preparar el dispositiu que aplegarà més de cinquanta agents de la Guàrdia Urbana, Protecció Civil i voluntaris de l'organització i que facilitaran la concentració a la ciutat. Ros ha insitit en la seva no assistència però ha manifestat que serà present en els dos actes institucionals, el de la Generalitat i el que s'organitza des de Paeria, ja que no creu en la independència però respecta, diu, la llibertat de la democràcia.

D'altra banda, el president de l'Assemblea Nacional Catalana, Jordi Sánchez, ha agraït el treball fet des de l'Ajuntament perquè "diumenge sigui una gran festa reivindicativa" i que permeti que la ciutat es projecti a tot l'Estat. Ha destacat l'"especial il·lusió" que els fa la imatge de la Seu Vella de Lleida presidint l'inici de la Diada amb el repic de campanes i el riu Segre, que acompanyarà durant el recorregut de la manifestació. Afirmen que Lleida "viurà la mobilització més important de la seva història" i, encara que no vulguin oferir xifres, sinó imatges, confessen que la ciutat compta ja amb més de 21.000 persones inscrites, una dada que assoleix "abastament" la previsió i que s'espera que incrementi en les darreres 48 hores.

Així, doncs, Ajuntament i organitzadors demanen que la gent participi en aquest dia festiu i lúdic i que, en mesura del que sigui possible, s'utilitzin transports col·lectius per accedir a la ciutat i evitar així una congestió de trànsit.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Manifest

Publicitat
Publicitat