Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

La Torre de Capdella aprova assumir la despesa d'un nou docent a l'escola Vall Fosca per substituir el vetat

El consistori transmetrà al Departament d'Ensenyament la protesta per tal de resoldre el conflicte abans de l'inici del curs escola

escola, Vall Fosca,
Imatge de l'escola La Vall Fosca. (Font: xtec.cat)
L'Ajuntament de la Torre de Capdella ha aprovat per unanimitat de tots els grups municipals (PSC, CiU i CUP) oferir a Ensenyament assumir la despesa que comportaria contractar un docent nou per al col·legi La Vall Fosca mentre duri el conflicte i en substitució del professor censurat per l'AMPA del centre. 

El passat dilluns 5 de setembre es va celebrar a l'Ajuntament de la Torre de Capdella una reunió entre el director dels Serveis Territorials del Departament d'Ensenyament a Lleida, Miquel Àngel Cullerés, d'altres membres del Departament, els pares i mares de l'AMPA de la LLIP i l'escola La Vall Fosca, la direcció del centre i set regidors que integren el consistori municipal. La trobada, convocada per Cullerés després de la petició pública per part de l'AMPA on es demanava a Ensenyament la revocació immediata del docent que ocupa una nova plaça d'educació infantil a l'escola, no va ser satisfactòria pels pares i mares de l'AMPA, ja que des d'Ensenyament demanaven que el centre retires el "boicot" al mestre.

En aquest sentit, l'AMPA va assistir ahir a la sessió plenària extraordinària de l'Ajuntament de la Torre de Capdella, on es va aprovar, per unanimitat dels set regidors del consistori, l'únic punt de l'ordre del dia, "Proposta d'aportació econòmica, si escau, per cobrir la despesa d'un docent de l'escola La Vall Fosca", mostrant el ple suport del consistori amb el posicionament de l'AMPA.

Així, doncs, el consistori traslladarà a la Conselleria d'Ensenyament la proposta per tal de resoldre el conflicte abans de l'inici del curs escolar. L'AMPA, per la seva banda, ha exposat un cop més la "gran preocupació pels nostres fills i filles amb aquesta adjudicació" i es reafirmen per unanimitat de les famílies de l'escola que "no portarem cap nen i nena a l'escola ni a la llar d'infants el pròxim 12 de setembre, data d'inici del curs escolar, si no es revoca aquest nomenament". Des d'Ensenyament s'ha proposat aquesta mateixa setmana un reforç docent per al centre.

Cal recordar que el 2014 les famílies d'alumnes del col·legi Àngel Serafí de Sort es van mobilitzar també en contra d'aquest mateix professor abans de l'inici del curs, encara que va continuar al centre. Ensenyament no va apreciar motius per sancionar-lo. Aquest precedent és ara la base de les protestes a la Torre de Capdella. Encara que les famílies del col·legi Vall Fosca afirmen "no conèixer" l'esmentat mestre, desconfien d'un docent que d'altres han rebutjat i que també va ser qüestionat amb anterioritat a la Vall de Boí. Durant el curs passat, l'AMPA del col·legi Vall Fosca, la mateixa que ara protesta, va rebutjar que aquest professor fes classe de forma temporal per cobrir una baixa. Segons l'entitat, Ensenyament es va avenir llavors a posar una altra persona.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Manifest

Publicitat
Publicitat