Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Mor Jaume Culleré, primer president de la democràcia i expresident de la Diputació de Lleida

Natural de Mollerussa, va presidir també la comunitat de regants del canal d'Urgell entre el 1989 i el 1993

Jaume Culleré
Imatge de l'expresident de la Diputació de Lleida, Jaume Culleré. (Font: www.lamanyana.cat)
Jaume Culleré Calvís, expresident de la Diputació de Lleida, primer president de la restauració de la democràcia en representació de la Unió del Centre Democràtic (1979-83) i expresident de la comunitat de regants del Canal d'Urgell (1989-93), ha mort aquest dimarts als 77 anys. 

Natural de Mollerussa, encara que va nàixer a Saragossa, Culleré també va ser regidor de l'Ajuntament de Mollerussa. El 1960 es va llicenciar en Dret per la UB i era advocat de professió amb 50 anys. Tanmateix, el darrer mes de gener el Col·legi d'Advocats de Lleida li va retre un homenatge per la seva reconeguda carrera.

Quan es va dissoldre la Unió del Centre Democràtic (UDC) el 1983, va passar al Partit Demòcrata Popular i es va presentar a les municipals de Lleida, on va ser escollit regidor a la Paeria i diputat provincial entre el 1983 i el 1987. Després de la dissolució del PDP, va deixar la política definitivament i va ser president durant quatre anys de l'Associació d'Advocats Joves de Lleida i, posteriorment, dels regants de l'Urgell, on també va ser membre de la junta de govern de la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE).

Segons informa el diari Segre, el funeral serà demà a les 10.30 a la parròquia de Sant Jaume a Mollerussa.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

La ciutat òrfena de model comercial

Se7opinions

Publicitat
Publicitat