Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

El Teatre de la Llotja presenta "una temporada molt singular per a un públic molt plural"

De setembre a gener es duran a terme 24 espectacles i 32 funcions on les companyies lleidatanes hi tindran un pes especial

Teatre de la Llotja, presentació, temporada
Imatge de la roda de premsa de presentació de la nova temporada del Teatre de la Llotja de Lleida. (Foto: Judit Gómez)
El Teatre de la Llotja de Lleida ha presentat aquest matí la nova programació de la temporada que, de setembre a gener, oferirà al públic 24 espectacles i 32 funcions amb més de 31.000 entrades a la venda. Enguany la ciutat de Lleida és escollida per estrenar la gira catalana del gran musical Cabaret. Es consolida també el Lleida Tardor Màgica, el festival promogut per l'Associació de Mags de Lleida, i el Cicle infantil per Nadal al mes de desembre amb els espectacles d'El Petit PríncepChristmas.cat, Paper World i Un nou vestit nou de la companyia lleidatana Xip Xap. A més, la Llotja continua apostant per portar grans noms com Joan Pera, Lloll Bertran, Mireia Portas, Emma Vilarasau, Jordi Bosch, Sara Baras, Igor Yebra, Àngel Llàcer, Elena Gadel, Antonio Orozco i Pablo López, entre d'altres. A l'acte de presentació hi han assistit l'alcalde de Lleida, Àngel Ros; la regidora de cultura, Montse Parra, i el gerent de la Llotja de Lleida S.A., Josep Lluís Torrella.

Ros ha agraït al gestor de la Llotja i a totes les persones que, des de Tegidoria de Cultura o no, han fet possible aquesta programació i ha destacar el compromís que durant el seu mandat ha establert per gestionar de forma comuna el Teatre de la Llotja, el Teatre de l'Escorxador i d'altres espais escènics de la ciutat. També ha destacat que actualment s'està desenvolupant el procés de selecció per contractar una persona que coordinarà la Llotja, que fins ara és gestionada per l'àrea de cultura. Així, doncs, entre aquest mes i l'octubre es publicarà la resolució d'entre els tres candidats presentats.

Quant a xifres, l'alcalde destaca que aquest any s'han incorporat sis espectacles més i 4.000 noves entrades perquè tota la població pugui assistir als actes programats per aquesta temporada, que s'allarga fins al gener. Durant el primer trimestre el Teatre de la Llotja va tenir una ocupació del 64,6%, sent l'any més positiu des dels seus inicis. És per això que enguany pretenen mantenir aquesta ocupació que, en espectadors, va superar les 55.000 persones el 2015, "una xifra molt important, encara que sempre aspirem a més", confessa. Tanmateix, destaca la gran fidelització, ja que el Teatre compta amb 50.000 persones Amics de la Llotja que reben descomptes i informació directa de la programació. D'aquests, un 93% són de Lleida i un 7%, de fora.

El gerent, Josep Lluís Torrelles, ha manifestat la seva intenció que la Llotja de Lleida continuï sent un punt de referència a Catalunya amb actuacions dirigides a tot tipus de públic i organitzades per "una gran aposta econòmica entre la Fundació la Llotja i la Llotja S.A.

Finalment, la regidora de Cultura, Montse Parra, ha ressaltat la presència d'activitats culturals de Lleida que han anat creixent i incorporant-se en el mercat cultural de la ciutat adquirint un pes especial en aquesta temporada. Destaca Lleida Tardor Màgica, organitzat i amb la participació de l'Associació de Mags de Lleida; Dancescape, que celebra el 5è aniversari sent un referent europeu; l'entitat Orfeó Lleidatà, que un any més porta el seu èxit Christmas.cat per les dates de Nadal, i la companyia de teatre Xip Xap, que formarà part del Cicle de Nadal amb l'espectacle de titelles Un nou vestit nou. També, i com a novetat, el Cicle infantil guanya importància en la ciutat iniciant-se amb el musical El Petit Príncep d'Àngel Llàcer.

Les entrades dels espectacles i les funcions de la temporada s'han posat a la venda avui mateix.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Manifest

Publicitat
Publicitat