Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Lleida continua les obres del projecte pilot de millora dels camins escolars de Cappont

Ja han finalitzat les obres de l’entorn del col·legi Frederic Godàs i s’han iniciat les del col·legi Francesco Tonucci

camins escolars, Cappont, obres,
Imatge de les obres de millora dels camins escolars de Cappont. (Foto: Ajuntament de Lleida)
L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, juntament amb els tinents d’alcalde i regidors de l’Hàbitat Urbà i Rural i la Sostenibilitat, Fèlix Larrosa; dels Recursos Municipals, Montse Mínguez, i d’Educació, Montse Parra, ha visitat aquest matí les obres del projecte pilot de millora dels camins escolars de Cappont, que s’han executat en un 60%. En aquests moments s’estan finalitzant les actuacions de l’entorn del col·legi Frederic Godàs i s’han iniciat els treballs als carrers que porten al col·legi Francesco Tonucci. El proper col·legi on s’iniciaran les obres serà el Camps Elisis.


Es tracta d’ un projecte innovador que preveu la millora i senyalització dels itineraris que els infants i joves fan, des de les seves cases, fins als tres centres educatius del barri: Camps Elisis, Frederic Godàs i Francesco Tonucci.

Aquest projecte pilot ha estat consensuat amb les AMPES dels tres centres educatius del barri un cop que la Paeria ha analitzat prèviament tots els recorreguts possibles que poden fer els nens i les nenes de Cappont des de les seves llars fins a l’escola. L’objectiu d’aquest pla pilot és doble: millorar els trajectes que utilitzen els escolars per anar a classe i incrementar la seguretat, així com el confort que es configura com a espais d’espera davant dels centres educatius.

En aquests moments s’està ultimant la primera fase del projecte, que consisteix en ampliar l’espai d’espera davant dels tres centres educatius mitjançant la modificació de les dimensions de la vorera i reduint la calçada. En aquest punt del projecte també es planten més arbres per crear espais d’ombra. Els entorns escolars segurs també inclouen la millora de la connexió amb bicicleta, mantenint la protecció respecte la circulació rodada.

El projecte abasta prop de 1.100 m2. Entorn del centre Francesco Tonucci es plantaran catorze unitats d’arbres tipus Celtis Occidentalis (lledoner americà) i es col·locaran sis bancs i dues papereres. L’escola Camps Elisis disposarà de vuit noves unitats d’arbres tipus Acer Buergerianum (auró tridentat), tres nous bancs i un paperera. I pel que fa a Frederic Godàs es plantaran dotze noves unitats d’arbres tipus Gleditsia Triacanthos Sunburst (acàcia de tres punxes), quatre bancs i dues papereres. L’import de la primera fase del projecte és de 60.199,21 euros.

Aquest primer trimestre del curs escolar es portarà a terme la segona fase del projecte, consistent en la senyalització dels itineraris des dels tres centres educatius de Cappont. La senyalització estarà formada per caragols de diversos colors, que indicaran el camí més segur i confortable a cada centre educatiu.

L’alcalde de Lleida també ha anunciat la continuïtat d’aquest projecte a altres zones escolars de la nostra ciutat.

Durant la visita, el paer en cap i els tinents d’alcalde han estat acompanyats per professors del col·legi Francesco Tonucci, encapçalats per la seva directora, Mariona Murguí, per la presidenta de l’AMPA, Sandra Quer, i altres membres de la seva directiva. 

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Del local al global

Publicitat
Publicitat