Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Els joves denunciats pels incidents a la UdL asseguren que els fets "no són de la gravetat que diuen els Mossos"

Des del Sindicat d'Estudiants auguren un curs "mogut" si el rector, Roberto Fernández, no compleix les promeses fetes en les mediacions

jutjats, Mercè Jordana
Imatge de l'advocada dels investigats, Mercè Jordana, moments abans a la roda de premsa davant dels jutjats de Lleida. (Foto: Judit Gómez)
Els tres joves acusats per atemptar contra l'autoritat el passat 17 de maig a l'edifici del Rectorat de la Universitat de Lleida en el marc d'una protesta contra la presència policial a l'edifici han pres declaració aquest matí als jutjats de Lleida. En la roda de premsa posterior a les declaracions, l'advocada i portaveu dels investigats, Mercè Jordana, ha manifestat que els fets "no són de la gravetat que diuen els Mossos d'Esquadra" i entenen que no es va cometre cap fet delictiu. Els joves citats avui a declarar ho han fet després que els Mossos d'Esquadra presentessin un expedient als jutjats on denunciaven un atemptat contra l'autoritat el dia de la primera concentració. Ara hauran d'esperar a la resolució judicial per veure si el cas arriba al jutjat penal, si hi haurà més declaracions o si la causa queda finalment arxivada.

Segons la lletrada, els fets denunciats són d'una "gravetat mínima" i esperen que hi hagi una sanció administrativa, ja que els agents dels Mossos presents a l'edifici del Rectorat anaven vestits de paisà i no uniformats. Tanmateix, assegura que ells no han presentat cap denúncia i el jutjat només té l'expedient presentat pels Mossos. A més, "no hi ha una acusació pública", ja que els fets encara no s'han qualificat, i manifesta que esperaran la resolució del jutge i, si escau, "tenen temps" per presentar-la més endavant. Una de les tres persones investigades i que ha pres també declaració és l'estudiant de Comunicació i Periodisme Audiovisuals de la UdL que va ser detinguda el mateix dia de la manifestació pels Mossos d'Esquadra.

D'altra banda, el portaveu del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC), Llibert Reixach, assegura que el rector, Roberto Fernández, no ha complert cap de les promeses que va fer davant dels mitjans de comunicació. "Trobem a faltar un compromís i si estem avui davant dels jutjats és per culpa del rector i de la presència policial que ell mateix va permetre", confessa. Preveuen un curs "mogut", ja que després de les protestes realitzades no han vist cap "pas endavant" i l'equip rectoral no ha complert el compromís pactat. Esperen que el rector convoqui un claustre a principi de curs per donar les explicacions corresponents als fets i deixi de "tirar pilotes fora" per poder resoldre el conflicte.

Cal recordar que la protesta on hi va haver una detenció a l'edifici del Rectorat va desencadenar una tancada al despatx del rector que es va perllongar durant més de tres setmanes en fracassar en reiterades ocasions les mediacions entre el Rectorat, els professors i els estudiants. La tancada va finalitzar el 9 de juny després que els Mossos d'Esquadra entressin al Rectorat per fer el desallotjament però ja no hi trobessin cap estudiant perquè se n'havien anat abans. Durant la tancada es van viure diversos conflictes, amb la disgregació de les assemblees d'ocupació i de la Facultat de Lletres per discrepàncies en la manera d'actuar i també pels incidents amb els periodistes durant una jornada.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Del local al global

Publicitat
Publicitat