Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Citen a declarar quatre joves arrel dels incidents a la UdL el dia de la protesta contra la presència policial

Els fets van desencadenar una tancada d'estudiants i joves al despatx del rector que es va allargar durant més de tres setmanes

periodistes, premsa, despax, rector, Universitat de Lleida
Imatge dels aldarulls que es vas produir al despatx del rector. (Foto: Arxiu)
Quatre joves han estat citats a declarar el dilluns que ve a les deu del matí als jutjats de Lleida arrel dels incidents que hi va haver el passat 17 de maig a l'edifici del Rectorat de la Universitat de Lleida (UdL) en el marc d'una protesta contra la presència policial a l'edifici. La policia feia unes setmanes que era present al Rectorat amb agents d'incògnit amb l'objectiu de vetllar per la seguretat de la subdelegada del Govern espanyol a Lleida, Inma Manso, que va rebre una escridassada en una classe per part d'un grup d'activistes que protestaven contra la política del PP en la crisi dels refugiats. El 17 de maig hi va haver enfrontaments entre la policia secreta i els estudiants i es va detenir una alumna de Comunicació Audiovisual i Periodisme. Més tard, un grup d'estudiants i joves de fora van ocupar el despatx del rector, Roberto Fernández, durant més de tres setmanes.


Segons el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC), els quatre joves han estat citats a declarar per la protesta que hi va haver al rectorat contra la presència policial. Després de la declaració està prevista una roda de premsa per part del sindicat a la mateixa porta dels jutjats, on està previst que donin a conèixer més detalls del cas.

La protesta on hi va haver una detenció a l'edifici del Rectorat va desencadenar una tancada al despatx del Rector que es va perllongar durant més de tres setmanes en fracassar en reiterades ocasions les mediacions entre el Rectorat, els professors i els estudiants. La tancada va finalitzar el 9 de juny després que els Mossos d'Esquadra entressin al Rectorat per fer el desallotjament però ja no hi van trobar cap estudiant perquè se n'havien anat abans. Durant la tancada es van viure diversos conflictes, amb la disgregació de les assemblees d'ocupació i de la Facultat de Lletres per discrepàncies en la manera d'actuar i també pels incidents amb els periodistes durant una jornada. 

El 21 de juny els Mossos van detenir el raper lleidatà Pablo Hasél per agredir diversos periodistes durant aquest tancada i va sortir en llibertat després de passar quatre hores a comissaria.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Del local al global

Publicitat
Publicitat