Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Puigdemont constata que una "bufetada catalana" ha impedit que Rajoy sigui president

El president de la Generalitat ha inaugurat el Centre Ciència i Recerca Experimental Biomèdica Aplicada (CREBA) a Torrelameu

Carles Puigdemont, Generalitat de Catalunya, CREBA, Torrelameu
Imatge del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, atenent els mitjans de comunicació durant la inauguració de CREBA, a Torrelameu. (Foto: Dani Martínez)
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha constatat que "una bufetada catalana" va impedir que Mariano Rajoy fos president de l'Estat espanyol. Així ha valorat aquest dijous el resultat de la sessió d'investidura, en què 36 dels 47 diputats catalans van votar en contra de la candidatura de Rajoy. Ho ha dit d'aquest dimecres des de Torrelameu, on ha inaugurat el Centre Ciència i Recerca Experimental Biomèdica Aplicada (CREBA). Puigdemont ha augurat que divendres Catalunya tornarà a impedir que Rajoy sigui president i que, mentre no s'atenguin les reclamacions del poble català, Espanya estarà en un "bucle permanent". El president de la Generalitat considera que es poden evitar unes terceres eleccions i que hi ha una majoria alternativa, sempre que es reconegui la realitat catalana. "Qualsevol persona que aspiri a presidir l'Estat espanyol no cal que la comparteixi, només que la reconegui i a partir del reconeixement s'hi posi a treballar", ha dit.

"Catalunya va dir "no" i això no canviarà mentre es vulgui menysprear la voluntat dels catalans que és el dret a decidir el nostre futur", ha dit el president de la Generalitat. "Catalunya ha impedit que Rajoy fos president i em temo que demà passarà el mateix", ha afegit, "mentre no s'atengui la realitat política de Catalunya i es consideri allò que reclama el poble català amb la mateixa dignitat i respecte que altres reclamacions". "S'ha de resoldre un conflicte polític a través de la política i Catalunya és la proposta de solució perquè hi hagi l'estabilitat que es necessita l'Estat espanyol i perquè hi hagi resolució a la demanda catalana avalada per una amplíssima majoria parlamentària", ha assegurat. 

Puigdemont ha reconegut estar d'acord que es poden evitar terceres eleccions, que hi ha una majoria alternativa i que, si aquesta majoria alternativa vol comptar amb la realitat catalana, hi ha possibilitat d'aconseguir el que els catalans volen: "Que Rajoy no governi i no decideixi coses essencials pels catalans, en els que tenim competències exclusives com és l'ensenyament, que ens vinguin dictades pels grups que han acabat derrotats a la sessió d'investidura". "Per tant, hi ha marge per resoldre la demanda del poble de Catalunya", ha conclòs.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

La ciutat òrfena de model comercial

Se7opinions

Publicitat
Publicitat