Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

L'ocupació turística a Lleida creix un 10% envers l'any passat

El sector celebra amb optimisme les dades registrades, que igualen les de la millor temporada abans de la crisi econòmica, que va ser el 2006-2007

visitants, cavalls, turisme, estany d'Ivars i Vila-sana
Diversos visitants a l'estany d'Ivars i Vila-sana, fent fotos a un dels cavalls del canyissar de depuració. (Foto: ACN)
La demarcació de Lleida ha tancat el mes d'agost amb un 10% més d'ocupació turística que l'any passat. Segons el director del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, Juli Alegre, aquest increment ha estat superior al que havien previst abans de l'inici de la temporada, que havien fixat en un 6%. A falta de tenir les dades definitives es calcula que al conjunt de les comarques de la plana i el Pirineu aquest mes d'agost s'ha registrat entre un 85 i un 90% d'ocupació tot i que en alguns establiments s'ha arribat a penjar el cartell de complet en més d'una ocasió, sobretot durant la primera quinzena del mes. Segons Alegre, el sector es mostra ''optimista'' amb aquestes dades, que igualen les de la millor temporada turística que hi va haver abans de la crisi econòmica, que va ser la 2006-2007.

Juli Alegre ha assegurat que ha estat un ''molt bon estiu'' pel que fa a l'ocupació turística al conjunt de la demarcació de Lleida. Ho atribueix, principalment, al fet que hi ha hagut una bona climatologia que ''ha respectat'' els visitants sense períodes de pluja o baixes temperatures, que frenen a l'hora de fer activitats a l'aire lliure. Així mateix, Alegre també atribueix les bones dades registrades a que ''les campanyes promocionals han donat el seu resultat, així com també les inversions dels empresaris en allotjaments i activitat'', sobretot aquells que han apostat per les noves tecnologies com les xarxes socials per afavorir la comercialització dels seus productes.

En aquest sentit, Alegre ha fet referència a esdeveniments com les falles del Pirineu, reconegudes recentment per la Unesco, que van començar abans de Sant Joan i es van allargar fins a mitjan juliol i que han permès augmentar l'ocupació turística als municipis on se celebren. També s'ha referit a esdeveniments com el Tour de França, que va passar per la Val d'Aran, el Pallars Sobirà i l'Alt Urgell, o d'altres com la Cursa Matxicots de Rialp, que se celebrarà el cap de setmana del 17 i 18 de setembre i ja ha superat en un 20% les inscripcions de l'any passat.

Així, doncs, amb unes dades provisionals que xifren l'ocupació de l'agost entre el 85 i el 90% i la del juliol en un 60%, Alegre assegura que recuperant les estadístiques del Patronat, s'iguala el millor any previ a la crisi econòmica.

Pel que fa a la procedència dels visitants, Alegre ha assegurat que el gruix del turisme de Lleida és estatal tot i que l'internacional ja s'ha situat al voltant del 18%, amb un ritme de creixement accentuat que ''denota la gran acollida als mercats internacionals, on Lleida, poc a poc, s'hi posiciona, destacant amb el turista francès''. 

Finalment, i respecte de les destinacions dels visitants, tot i que el Pirineu i la seva oferta d'allotjament i d'activitats de natura i aventura s'emporten els majors registres, les terres del pla de Lleida s'han fet un lloc important, amb dades que apunten a un 55% més d'atencions a l'Oficina de Turisme de Lleida ciutat o un increment del 66% del nombre de visitants a la Seu Vella envers el juliol de l'any passat.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Admirat Josep

Se7opinions

Publicitat
Publicitat