Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Conclouen els projectes educatius i esportius d'estiu per als més petits de Lleida

Més de 3.000 nens i nenes de la ciutat han participat aquest estiu en els programes Estiu de Petits, Estiu de Joc i Esportmania

Estiu de Petits, escola bressol Albarés, estades, infants
Imatge de la cloenda d'Estiu de Petits a l'escola bressol Albarés. (Foto:Ajuntament de Lleida)
L’Estiu de Petits, l’Estiu de Joc i l'Esportmania clouen avui les estades d’aquest estiu. Prop de 3.000 nens i nenes de la ciutat han gaudit aquests dos mesos d’estiu de les activitats educatives, de lleure i esportives que s’han organitzat des de l'Ajuntament de Lleida perquè les famílies poguessin conciliar la seva vida laboral i familiar. L’escola bressol Albarés ha preparat un espectacle per tancar l'Estiu de Petits amb la presència de pares, mares, avis i àvies dels menuts. Els infants han interactuat en l’explicació del conte de l’aniversari del llop i han acompanyat la història amb alguna cançó. Igualment, els nens i les nenes d’Estiu de Joc al Parc de l’Aigua han pujat a l’escenari per ballar i cantar en el xou que han assajat com a cloenda.

L'Estiu de Petits és un projecte educatiu d'àmbit no formal que porta a terme la Regidoria de les Polítiques a favor de la Creativitat, la Cultura, l'Educació i els Esports des de fa molts anys i atén nens i nenes d'1 i 2 anys. Les activitats, que es realitzen es basen en un projecte pedagògic on treballen i fomenten la participació, l'autonomia, els hàbits i les competències socials dels infants, contribuint al seu desenvolupament personal i social i sent dinàmiques lúdiques i de caràcter educatiu. Durant el temps que dura el projecte es treballen diversos centres d'interès, un per cada mes. L'Estiu de Petits es fa a les escoles bressol municipals de Ronda-La Mercè, Albarés i Balàfia, amb 290 nens i nenes inscrits enguany en els diversos torns de juliol i agost.

Pel que fa a Estiu de Joc,es tracta d'un recurs de lleure educatiu per infants de 3 a 11 anys que amb un ampli ventall d'activitats lúdiques durant l'estiu. També té com a objectiu contribuir i potenciar el desenvolupament maduratiu i personal i el procés de socialització dels infants. A partir de les activitats lúdiques que es realitzen es treballen l'educació d'hàbits i de valors com la responsabilitat, la participació, la germanor, la solidaritat, l'empatia envers els altres, etc. Durant el temps que dura el projecte es treballen diferents centres d'interès, un per cada quinzena. A més de les activitats que es realitzen dins de les escoles, els nens i les nenes fan sortides a diferents llocs de la ciutat: la Seu Vella, el Museu de l'Aigua, el CaixaForum... Es fa a les escoles La Mitjana, Parc de l'Aigua, Pràctiques II, El Vilot-Sucs i Josep Manyé-Raimat, amb una oferta de 1.360 places.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Fruita amb injustícia social

Publicitat
Publicitat