Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

L'Ajuntament de Lleida dóna suport al Correllengua amb l'abstenció del PSC i els vots en contra de C's i PP

S'aprova una moció conjunta presentada per CiU, ERC, Crida-CUP i el Comú

minut de silenci, atemptats, Ajuntament de Lleida,
Imatge del minut de silenci que s'ha realitzat durant el Ple arran dels últims atemptats a Europa. (Foto: Judit Gómez)
L'Ajuntament de Lleida ha aprovat en el Ple d'aquest divendres donar suport al Correllengua 2016 amb l'abstenció dels vuit regidors de l'equip de govern del PSC i els vots contraris de C's i PP. La moció l'han presentat conjuntament ERC-Avancem, Convergència i Unió, la Crida per Lleida-CUP i el Comú de Lleida -que han sumat tretze vots- i reivindica aquesta iniciativa social que enguany celebra el 20è aniversari i es dedica a la periodista i escriptora Montserrat Roig.

La moció reclama el suport al Correllengua com a instrument reivindicatiu de la societat a favor de la normalització en l'ús social de la llengua als territoris de parla catalana i a favor de la seva unitat, així com a les entitats i grups organitzadors del Correllengua i a les iniciatives de voluntariat promogudes per la Coordinadora d'Associacions de la Llengua Catalana (CAL).

D'altra banda, a excepció de C's, que s'ha abstingut, la resta de grups del consistori han votat a favor d'una moció d'ERC-Avancem per una rebaixa al 4% de l'Impost del Valor Afegit (IVA) en els productes d’higiene femenina (compreses, tampons, copes menstruals i salvaeslips), els bolquers per a infants i adults i els preservatius masculins i femenins en considerar que són productes de primera necessitat.

La moció demana als grups polítics que instin el Congrés dels Diputats i la Comissió Europea a fer efectiva aquesta rebaixa. També proposa fomentar l'educació afectiva-sexual als instituts, en coordinació amb la que ofereixen les unitats d'atenció a la salut sexual i reproductiva (ASSIR) de l'Agència de Salut Pública de Catalunya, així com amb tots els agents implicats, com ara els centres de salut, els serveis d'informació i atenció a les dones, els punts d'informació juvenil, els centres educatius i les associacions de mares i pares d'alumnes.

Hi ha hagut dues mocions més que s'han aprovat. Una presentada per la Crida-CUP a favor del dret de les persones en risc d'exclusió social a una alimentació adequada, amb l'abstenció del PSC, i una altra de la junta de personal i seccions sindicals per recuperar drets laborals perduts, com les 35 hores setmanals. En aquest darrer cas, tots els grups hi han votat a favor excepte PP i C's, que s'han abstingut.

Per contra, el Ple ha tombat una moció del PP que demanava un protocol d'actuació contra la inseguretat i l'incivisme al barri de la Mariola. Hi han votat en contra PSC, ERC-Avancem, la Crida-CUP i el Comú. CiU i C's s'han abstingut.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Fruita amb injustícia social

Publicitat
Publicitat