Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

La Universitat de Lleida serà la primera de Catalunya a instal·lar plaques solars per a autoconsum

El muntatge començarà al setembre als edificis del campus de Ciències de la Salut

plaques solars, campus de Cappont, Universitat de Lleida
Imatge aèria de la instal·lació fotovoltaica que ja hi ha al campus de Cappont de la UdL. (Foto: Sofos Energia)
La Universitat de Lleida (UdL) serà la primera de Catalunya a instal·lar plaques solars per a autoconsum. Segons informa la UdL aquest divendres, l'empresa Sofos Energia començarà el pròxim mes de setembre el muntatge a la coberta dels edificis que acullen les facultats de Medicina i d'Infermeria i Fisioteràpia, al campus de Ciències de la Salut. La instal·lació fotovoltaica, amb una potència de 70 kilowatts nominals (kWn), permetrà cobrir una cinquena part del consum elèctric d'aquests immobles.

En total, Sofos Energia posarà unes 300 plaques solars fotovoltaiques. Segons l'empresa, es tracta de la instal·lació d'autoconsum més gran en una universitat de l'Estat espanyol. Altres que en tenen són, per exemple, les universitatz de Sevilla i Múrcia. La previsió és que produeixi uns 115.000 kilowatts-hora (kWh) durant el primer any, dels qu<lz uns 110.000 serviran per cobrir un 18% del consum energètic de les facultats de Ciències de la Salut i uns 4.000 kWh es vendran com a excedents. 

El vicerector de Campus, Jesús Avilla, destaca l'aposta de la UdL per la sostenibilitat i la promoció d'actuacions respectuoses amb el medi ambient en àmbits com ara l'eficiència energètica o la gestió de residus dels diferents campus.

Sofos Energia va instal·lar les primeres plaques solars als campus de Cappont i d'Agrònoms l'any 2010. La Universitat de Lleida es va convertir així en la primera de tot Catalunya i la segona de l'estat Espanyol en produir energia elèctrica solar. Aquests equipaments, però, són a prima, és a dir, només per a vendre aquesta producció a la xarxa. 

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Del local al global

Publicitat
Publicitat