Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Lleida dóna suport al poble sahrauí

A través del conveni de col·laboració que ha signat l'Ajuntament de Lleida amb l’Associació d’Amics del Sàhara de les Terres de Ponent

conveni, poble saharauí, Ajuntament de Lleida,
Imatge de la signatura del conveni amb el poble sahrauí. (Foto: Ajuntament de Lleida)
L’Ajuntament de Lleida ha signat aquest dimecres un conveni de col·laboració directa amb l’Associació d’Amics del Sàhara de les Terres de Lleida per potenciar el suport de la ciutat al poble sahrauí. El tinent d’alcalde i regidor de Participació Ciutadana, Drets Civils i Cooperació, Joan Gómez, ha signat el conveni juntament amb el president de l’entitat, Roger Seró, en què s’estableix per a l’any 2016 una aportació de 9.000 euros en aquest concepte. Amb aquest document es pretén potenciar la participació de diferents col·lectius locals en el desenvolupament de diferents accions in situ en els campaments, fomentant el coneixement de la causa sahrauí i l’intercanvi entre ambdues cultures.

El conveni queda vinculat principalment a l’execució del projecte Cicles Formatius a Terreny, un projecte educatiu vinculat a l’IES Ronda i a l’institut Torrevicens de Lleida, al grup de Joves Solidaris KooXacció, així com a les diferents brigades que treballen de forma puntual als campaments. És un projecte de formació i de sensibilització per a la solidaritat, dirigit a alumnes i a professors de cicles formatius de grau superior que inclou un viatge a un campament de persones refugiades Sahrauís a Tinduf, Algèria.

L’Ajuntament de Lleida manté des de l’any 2003 una línia d’actuació denominada cooperació directa, que suposa el suport de municipi a municipi, en aquest cas, al poble sahrauí. Entre els objectius de la Paeria hi ha el de la cooperació amb els pobles i els col·lectius empobrits econòmicament i socialment.

L'Associació d'Amics del Sàhara de les Terres de Ponent coopera amb la població sahrauí exiliada a Tindouf, als campaments de refugiats sahrauís, i dóna suport polític per contribuir a una solució justa al conflicte. També actua com a nucli catalitzador de les diferents iniciatives ciutadanes de suport al poble sahrauí, organitzant grups de treball en diferents matèries -caravanes, colònies d’estiu, vols xàrters, etc.- i promovent campanyes de sensibilització ciutadana.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Fruita amb injustícia social

Se7opinions

Publicitat
Publicitat