Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Incrementen un 9,3% els robatoris amb força a l'interior de vehicles a Lleida

La resta de delictes disminueixen un 1,3% en el darrer any a la ciutat encara que les denúncies per violència de gènere o domèstica han passat de 256 a 319

vidre trencat, cotxe, robatori,
Imatge d'un vehicle amb el vidre trencat després d'un robatori amb força. (Foto: Judit Gómez)
El conjunt de delictes s'ha reduït a la ciutat de Lleida un 1,3% entre l'1 de juliol de 2015 i el 30 de juny d'aquest any segons s'ha donat a conèixer en el marc de la junta local de seguretat celebrada aquest dimecres. Destaca l'increment del 9,3% en els robatoris amb força a l'interior de vehicles. 

En concret, els fets delictius a la capital del Segrià han passat dels 10.258 a 10.127 en els últims dotze mesos. En el cas dels delictes contra el patrimoni –que representen més del 70% de l'activitat delictiva a la ciutat–, han caigut en els diferents àmbits (robatoris amb força en domicilis, en establiments o en empreses, entre d'altres). Destaca també l'increment de les denúncies per violència de gènere o domèstica, que han passat de les 256 a les 319. Altrament, l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha remarcat que s'estan dedicant des dels diferents cossos i forces de seguretat més recursos que en anys anteriors en prevenció davant de l'amenaça terrorista que afecta el conjunt d'Europa tot i que "no hi ha cap indicador que ens faci patir en el cas de Lleida".

Ros ha remarcat molt especialment que durant aquest darrer any han baixat "els delictes que generen més alarma social, com són els robatoris amb violència, domicilis i estrebades". En aquest sentit, han disminuït en els darrers dotze mesos un 8,1% els delictes contra les persones, un 10,6% els delictes contra la salut pública i dins dels delictes contra el patrimoni (que representen més del 70% del total de l'activitat delictiva) i on s'emmarquen els furts, danys i robatoris destaca la disminució del 24% en els robatoris amb força a domicilis, un 14,1% en establiments i un 21,1% en empreses. Per contra, els robatoris amb força a l'interior de vehicles han crescut un 9,3% entre el juny de 2015 i el juliol de 2016. Els robatoris amb violència o intimidació han disminuït un 11% segons les dades dels Mossos d'Esquadra.

En l'últim any també han caigut les detencions un 5,9%. Altrament, s'han incrementat les denúncies per violència de gènere o domèstica, que han passat de 256 a 319 en els darrers dotze mesos. 

En matèria de trànsit i circulació, en els primers sis mesos d'aquest any s'ha registrat una disminució del nombre d'accidents amb ferits entre gener i juny, que s'han reduït un 35,29% respecte al primer semestre de 2015. De les dades que s'han fet públiques destaca també la sensible disminució de la lesivitat dels accidents, que baixa un 29,02%. Es manté la xifra de persones mortes en sinistres de trànsit (dues víctimes) i disminueixen un 40%t els ferits greus en accidents ocorreguts a les vies urbanes. El nombre d'atropellaments té una davallada del 21% (42 el 2015 i 33 el 2016). També es redueix la quantitat de vianants lesionats per atropellament, que baixa un 20,9%.

Cap actuació contra el 'top manta' i reforç de la prevenció per l'amenaça terrorista a Europa

Ros també ha posat de relleu que Lleida ha eradicat els top manta a zero intervencions en el primer semestre d’enguany. En la junta local de seguretat també s'ha posat de manifest "la bona tasca preventiva que es realitza i la feina estratègica, sistemàtica i coordinada que fan tots els quatre cossos de seguretat que treballen a la ciutat (Mossos d'Esquadra, Guàrdia Urbana, Policia de l'Estat i Guàrdia Civil)".

En aquest sentit, l'alcalde de Lleida ha destacat que els diferents cossos han incrementat els recursos que destinen a la prevenció davant de l'amenaça terrorista que afecta el conjunt d'Europa en comparació a anys anteriors. Tot i això, Àngel Ros ha negat l'existència de cap indicador "que faci patir en el cas de la ciutat de Lleida", ja que "està en el mateix nivell" que la resta de ciutats catalanes. 

Actuacions de la Policia de l'Estat i de la Guàrdia Civil

Pel que fa a la policia de l'Estat, el cos ha investigat en els primers sis mesos de l'any a la capital del Segrià un total de 53 delictes, una xifra similar als 54 delictes del mateix període de l'any passat. La policia ha detingut 104 persones, un 9,47% més que els 95 detinguts a Lleida ciutat en el primer semestre de 2015. Altrament, el cos ha tramitat 14 expulsions de ciutadans d'origen estranger, una menys que en el mateix període de 2015. Quant a la lluita contra el frau a la Seguretat Social i al Servei Públic d'Ocupació Estatal, el cos ha investigat 4 empreses, fet que ha permès la detenció de 14 persones (el primer semestre de 2015 van ser 46 les persones detingudes). Finalment, la policia de l'Estat ha expedit en els sis primers mesos d'enguany 20.541 documents nacionals d'identitat (un 7,06% més), així com 7.609 passaports (un 0’33% menys) i 5.894 targetes d'identitat d’estrangers (un 12,57% més).

La Guàrdia Civil ha dut a terme en el primer semestre de 2016 un total de 23 inspeccions de les quals 12 es van realitzar en tallers mecànics i la resta en altre tipus d'establiments (els primers sis mesos del 2015 en van ser 13). Arran d'aquestes inspeccions, el cos va detectar 32 infraccions administratives a la ciutat de Lleida respecte a les 18 infraccions investigades en el mateix període de 2015, la majoria relacionades amb el mercat de tabacs i qüestions mediambientals. La Guàrdia Civil també ha efectuat 40 inspeccions relacionades amb la venda de material pirotècnic coincidint amb la festivitat de Sant Joan.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Manifest

Publicitat
Publicitat