Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Comencen les obres urgents de l’església de la Granadella, coneguda com la Catedral de les Garrigues

Ajuntament i parròquia han signat un conveni per a l'execució de l’obra, valorada en 21.888,48 €

església, Granadella
Imatge de les primeres obres a l'església de la Granadella. (Foto: Ajuntament de la Granadella)
Aquesta setmana han començat les obres urgents a l'església de Santa Maria de Gràcia, la qual és coneguda com la Catedral de les Garrigues. L'actuació consisteix en la restauració parcial de les cobertes del cimbori i creuer i els paviments de campanar. Aquesta actuació va rebre l'any passat un ajut de 13.347,00 € del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya dins de la línia d'obres de restauració i conservació d'immobles de notable valor cultural.

Per tal de materialitzar la inversió i el cofinançament de la mateixa, el passat 17 de juny l'Ajuntament de la Granadella i la parròquia de Santa Maria de Gràcia (en representació del Bisbat de Lleida) van signar un conveni de col·laboració per a l'execució de l'obra segons el qual les dues entitats faran aportacions econòmiques per aquesta intervenció, a més d'actuacions de promoció i difusió per tal de revalorar aquest patrimoni.

D'altra banda, per continuar amb la segona fase de les obres urgents d'aquest equipament l'Ajuntament, amb el suport de la parròquia i Bisbat, ha demanat una ajuda en la darrera convocatòria d'ajuts de patrimoni arquitectònic de l'Institut d'Estudis Ilerdencs, que consisteix en la rehabilitació dels cossos de pedra del coronament del campanar de l'església. L'obra està valorada en 21.888,48 €.

El març de 2014 l'església va ser declarada pel Govern de la Generalitat Bé cultural d'Interès Nacional (BCIN). Està situada al centre de la població de la Granadella i va ser bastida de nova planta l'últim terç del segle XVIII. L'Ajuntament de la Granadella ha iniciat en els darrers anys una tasca de recuperació i valorització del patrimoni arquitectònic del municipi.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

La ciutat òrfena de model comercial

Se7opinions

Publicitat
Publicitat