Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

El català i els impostos centren l'atenció del Ple de la Paeria sobre l'estat de la ciutat

L'alcalde, Àngel Ros, destaca el "progrés en temps difícils" de les polítiques socials i el desenvolupament comercial

estat de la ciutat, Àngel Ros, Ajuntament de Lleida,
Imatge de l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, durant el Ple extraordinari sobre l'estat de la ciutat. (Foto: Ajuntament de Lleida)
"Progrés en temps difícils"; així ha resumit l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, durant el Ple Municipal sobre l'Estat de la Ciutat l'acció del govern municipal de la Paeria en els darrers anys i en el primer curs d'aquest mandat. Però l'eix principal del Ple celebrat aquest divendres ha estat, com en altres ocasions, la defensa de la llengua catalana i l'Impost sobre Béns Immobles (IBI).

Una proposta conjunta d'ERC-Avancem, CiU i la Crida-CUP presentada en el Ple extraordinari de l'estat de la ciutat ha tornat a obrir el debat sobre el català. Els convergents i els d'Esquerra s'han mostrat sorpresos davant de la "contradicció" de l'executiu socialista en votar "no" a la innecessària modificació del reglament d'usos lingüístics de l'Ajuntament de Lleida, atès que l'any passat va votar a favor la moció presentada per Òmnium Lleida. Però, segons el paer, a la Paeria no s'ha produït cap "involució lingüística" respecte al català. No obstant això, les recomanacions del Síndic de Greuges de Catalunya de fomentar el català i emprar-lo normalment en notificacions i senyals de trànsit han estat aprovades per la resta de grups municipals. En aquest sentit, la portaveu del grup municipal de C's, Àngeles Ribes, ha aprofitat per assegurar que "Ciutadans continuarà treballant per una administració bilingüe" i ha explicat que "quan aquesta ho sigui serà el reflex de la societat en què vivim".

En el cas dels impostos i davant de la proposta de la Crida de disminuir l'IBI de les famílies amb menys poder adquisitiu, el paer en cap ha defensat que la reducció dels impostos com l'IBI suposaria quedar-se sense gran part de la inversió per donar "resposta social a les necessitats reals de les persones". Tanmateix, ha avançat que el govern de la Paeria defensarà mantenir la congelació de taxes i impostos el 2017. En el mateix àmbit, el Ple extraordinari ha aprovat per unanimitat la proposta, també presentada per la Crida-CUP, d'expropiar habitatges buits a les entitats financeres per tal de donar resposta a les necessitats de la població d'un habitatge digne.

El desenvolupament industrial i comercial de la ciutat també ha estat un altre tema a debatre amb l'aprovació de la proposta de C's per incrementar les partides socials per dinamitzar la rambla Ferran. També s'ha consensuat per part de tots els grups la redacció d'un pla estratègic comercial, en col·laboració amb altres entitats del sector, per identificar les mancances del comerç actual i definir així un model comercial per als pròxims anys.

Paral·lelament, i entre d'altres propostes aprovades, l'equip de govern ha anunciat que l'Oficina Municipal d'Atenció Ciutadana (OMAC) s'ubicarà a les antigues dependències de la COELL, a la rambla de Ferran, un eix que també incorporarà el Museu Morera.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Fruita amb injustícia social

Se7opinions

Publicitat
Publicitat