Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Serret assegura que la tendència per millorar els preus de la fruita ''evoluciona favorablement''

La titular d'Agricultura destaca una millora del diàleg amb el sector i totes les parts de la cadena després de la darrera taula sectorial amb presència de la gran distribució

Meritxell Serret, campus d'Agrònoms, Universitat de Lleida
La consellera d'Agricultura, Meritxell Serret, visitant el campus d'Agrònoms de la UdL. (Foto: ACN)
La consellera d'Agricultura, Meritxell Serret, ha assegurat que la tendència de la línia de treball que ha de permetre una major transparència i confiança entre tots els operadors del mercat de la fruita dolça per aconseguir una millora dels preus ''evoluciona favorablement''. En aquest sentit, Serret ha destacat que després de la darrera taula sectorial celebrada el passat 12 de juliol amb presència de representants de la gran distribució ha ''millorat el diàleg'' amb el sector, que en les darreres setmanes i i els darrers mesos ha convocat diverses protestes per rebutjar els preus baixos a què se'ls paga la fruita. Serret ha fet aquest divendres la seva primera visita institucional a la Universitat de Lleida (UdL).


La consellera Serret ha explicat que des de l'administració es continua treballant, igual que ho fa el sector immers en plena campanya de la fruita, i es procura avançar en totes les línies de treball que ja estaven engegades com són la configuració de la circumscripció econòmica i el treball al voltant de l'observatori de preus. Segons Serret, amb Mercolleida s'està negociant per aconseguir que els preus tinguin el ''màxim de transferència'' al llarg de la cadena de producció i distribució.
 
En aquest sentit, la titular d'Agricultura ha assenyalat que ''comencen a sortir resultats'' a través, sobretot, dels ajuts a nivell europeu que permeten uns ''preus de referència més alts'' que ajuden a marcar la tendència del mercat per als propers mesos. Serret s'ha referit així a la decisió del consell de ministres de la Unió Europea d'incrementar els ajuts a les retirades de fruita i horta. Com a mitjana, els productes amb major presència a Catalunya es beneficiaran d'un increment a l'entorn del 40% sobre el preu de garantia actual.
 
En el cas de la poma, l'ajut per retirada passarà de 16,98 a 24,16 euros per cada 100 quilos de producte. En pera, s'incrementarà de 23,85 a 33,96 euros. En préssec i nectarina, de 26,90 a 37,82 euros respectivament. Finalment, per a la clementina l'import augmentarà de 22,16 a 32,38 euros.
 
La consellera Serret ha fet aquest divendres la primera visita institucional a la Universitat de Lleida (UdL), on s'ha reunit amb el rector Roberto Fernández i ha visitat les instal·lacions del campus d'Agrònoms.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Del local al global

Publicitat
Publicitat