Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

La UdL és líder a l'Estat en excel·lència en recerca agrícola

Un informe del Ministeri d'Economia la situa primera en percentatge d'articles d'impacte

laboratori, mans, guants de làtex,
Imatge d'unes mans amb guants de làtex que sostenen un pot de vidre amb una planta dins en un laboratori. (Foto: Universitat de Lleida)
La Universitat de Lleida és la primera institució d'investigació de l'Estat espanyol en excel·lència científica en agricultura segons un recent informe del Ministeri d'Economia i Competitivitat. Fonts de la UdL han informat que es tracta de l'Anàlisi ICONO, un document sobre la posició que ocupen les institucions de recerca de l'Estat en 27 grans àrees de coneixement atenent criteris d'excel·lència científica. Així, la Universitat de Lleida lidera la d'agricultura i ciències biològiques, superant el Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) i l'Institut de Recerca i Tecnologies Agroalimentàries (IRTA), que se situen en segona i tercera posició respectivament. Completen el llistat de les deu millors d'aquesta àrea les universitats Autònoma de Barcelona, Barcelona, València, Autònoma de Madrid, Granada, Còrdova i Complutense.

L'Anàlisi ICONO ha tingut en compte el número d'articles d'excel·lència de cada institució en les diferents àrees, publicats entre 2005 i 2014, tot ordenant els centres pel percentatge d'excel·lència d'aquests documents, és a dir, els que s'inclouen en el 10% dels articles més citats de l'àrea.

Els indicadors que han determinat la primera posició de la Universitat lleidatana són que els articles de recerca del personal docent i investigador de la UdL en agricultura i ciències biològiques van ser citats un 60% més que la mitjana mundial -superant en un punt percentual el CISC i en deu l'IRTA- i que un 20% s'incloïen en el conjunt del 10% dels articles més citats de tota l'àrea -dos punts i mig per sobre del CSIC i l'IRTA. 

En total, durant el període analitzat per ICONO (Observatori Espanyol d'I+D+I de la Fu​ndació Espanyola de Ciència i Tecnologia), els experts de la UdL van publicar 1.420 articles en aquesta àrea, la qual cosa suposa un 33% del total dels documents de recerca de la UdL.

Quant al percentatge d'excel·lència per àrees de coneixement de la producció científica a l'Estat, l'agricultura i les ciències biològiques ocupen la vuitena posició de 27. 

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Del local al global

Publicitat
Publicitat