Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

El Força Lleida és de LEB Or

La FEB amplia la LEB Or a divuit equips i el conjunt lleidatà recupera als despatxos la categoria perduda sobre la pista

Força Lleida, pantalla, Barris Nord,
La pantalla gegant del Barris Nord ha anunciat que Lleida és de LEB Or (Foto: Força Lleida)
L'Actel Força Lleida tornarà a jugar en la segona divisió del bàsquet estatal, la LEB Or, la propera temporada. La comissió delegada de la Federació Espanyola de Bàsquet (FEB) ha decidit ampliar la competició a divuit equips, una mesura que permet als lleidatans mantenir la categoria malgrat el seu descens de l'anterior campanya. L'ampliació propicia que la FEB no hagi de descartar cap dels disset inscrits, entre ells el Força Lleida, i pugui donar cabuda al filial del Baskonia, club d'ACB que havia sol·licitat una plaça.


La decisió federativa permetrà que el nou projecte del club lleidatà, amb Borja Comenge al capdavant del primer equip, comenci en la categoria desitjada per l'entitat, la mateixa en la qual ha competit en els seus quatre anys d'existència. Sense cap mena de dubte, una de les millors notícies de l'estiu per a l'esport lleidatà. Tanmateix, Comenge i Serna tenen molta feina per endavant per tal de configurar una plantilla competitiva que no repeteixi els nefastos resultats del curs passat. El fet de participar en la LEB Or, però, fa que el club ja s'hagi garantit la continuïtat de tres jugadors: el base Marc Rubín de Celis, l'escorta Juampi Sutina i l'aler Gerard Sevillano. Ara un dels primers objectius serà aconseguir la renovació de Josep Pérez, pretès pel Palencia. 

Així doncs, la LEB Or torna a disposar de divuit equips, una xifra que no tenia d'ençà de la temporada 2011-2012. Són els següents: Gipuzkoa, Palencia, Melilla, Huesca, Burgos, Coruña, Oviedo, Breogán, Ourense, Cáceres, Palma, Castelló, FC Barcelona B, Clavijo, Prat, Marín, Lleida i Baskonia B. Alguns d'ells, com el Marín gallec, ja s'han mostrat públicament disconformes amb la decisió d'ampliar la lliga, però no s'espera que fructifiquin les seves queixes.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

La ciutat òrfena de model comercial

Se7opinions

Publicitat
Publicitat