Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Alerta d’onada de calor durant els propers tres dies, en què se superaran els 38 graus

Protecció Civil activa el Procicat i la Paeria manté el pla d'actuacions per prevenir els efectes de les altes temperatures

aigua,calor,onada de calor
Un jove es remulla per pal·liar la calor. (Foto: Arxiu)
El Cecat (Centre d’Emergències de la Generalitat) ha activat en fase d’alerta el Procicat, Pla de protecció civil per l’onada de calor que s’espera a Lleida i a les comarques de l’interior els propers tres dies, del 19 al 21 de juliol. En aquest sentit, l'Ajuntament de Lleida manté activat el pla d'actuacions per prevenir els efectes de l’onada de calor, que estableix que la previsió per dimarts, dimecres i dijous a la comarca del Segrià és superar els 38 graus de temperatura.

La Regidoria de Polítiques per als Drets de les Persones, per mitjà dels diversos departaments i de les empreses que presten serveis a la població, ja han començat a fer arribar informació de les actuacions preventives als usuaris que es troben dins de la població de risc vulnerable. El servei de teleassistència realitza trucades als usuaris del servei que viuen sols o acompanyats d’altres persones també grans i persones que viuen en cases aïllades.

D'altra banda, les empreses que presten el servei d’ajut a domicili, a través dels seus treballadors, informen de la previsió de les temperatures, així com de les mesures a prendre per evitar un cop de calor a les persones grans, malalts crònics o persones amb dependència que viuen soles o acompanyades de persones també grans o amb discapacitat. Actualment es fa el seguiment a 199 persones d’aquestes característiques per part dels serveis socials municipals.

L’empresa del servei de menjar sobre rodes també informa a les persones que dóna servei, mitjançant els repartidors del menjar, de les previsions a tenir en compte davant de l’onada de calor.

Les recomanacions

Les principal recomanacions i consells davant d'una onada de calor son mantenir-se hidratat i fresc, evitar el sol directe, reduir l’activitat física durant la franja horària amb temperatures més altes, veure força líquids i controlar l’alimentació, a més de tenir especial cura dels altres, sobretot dels nadons, gent gran i persones amb malalties cròniques.

Podrem mantenir-nos hidratats i frescos si durant les hores de sol tanquem les persianes de les finestres on toca directament. També és convenient obrir les finestres durant la nit per refrescar els habitatges. Cal intentar romandre a les estances més fresques de la casa i, si es pot, utilitzar algun sistema de climatització per refrescar-nos i refrescar l’ambient. També és aconsellable prendre sovint dutxes o mullar-se amb tovalloles amarades d’aigua.

Al carrer, per evitar el sol directe, es pot fer servir barrets, ulleres de sol i protecció solar. També és convenient utilitzar roba lleugera (cotó), de colors clars i que no sigui ajustada. Procurar caminar per l’ombra o sota un para-sol quan estiguem a la platja, també és beneficiós. És convenient beure sovint i mullar-se la cara o, fins i tot, la roba. Evitar fer trajectes en cotxe durant les hores de més calor i no deixar mai infants o persones fràgils amb les finestres baixades.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Fruita amb injustícia social

Se7opinions

Publicitat
Publicitat