Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Alumnes de la UdL participen en la 12a Setmana del Parlament Universitari

Els joves elaboraran i debatran un projecte de llei sobre els refugiats i dues mocions sobre el sistema universitari i l'atur juvenil

SPUNI, Parlament de Catalunya, Roberto Fernández,
Imatge de la intervenció del rector de la UdL, Roberto Fernández, durant la sessió inaugural de l'SPUNI al Parlament de Catalunya. (Foto: Universitat de Lleida)
Una dotzena d'estudiants de Comunicació i Periodisme Audiovisuals, Dret i Economia de la Universitat de Lleida (UdL) participen des d'avui en la 12a Setmana del Parlament Universitari (SPUNI), que aquest matí han inaugurat la presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, i el rector de la UdL, Roberto Fernández. Els joves elaboraran i debatran un projecte de llei sobre els refugiats i dues mocions: sobre el sistema universitari i l'atur juvenil. També tenen previst fer un debat amb diputats reals.

El rector de la UdL, Roberto Fernández, ha parlat en nom de totes les universitats catalanes i ha encoratjat els joves "a perseverar en el coneixement i la valoració del nostre sistema parlamentari i representatiu", tot recordant que "els privilegis, en una societat justa, obeeixen a obligacions excepcionals". En aquest cas, "la difusió del coneixement al servei de la societat", ha destacat.

La UdL fa quatre anys que participa en aquesta iniciativa, que coordinen les professores de la Facultat de Dret, Economia i Turisme Maria Àngels Cabasés i Agnès Pardell i que patrocina la Diputació de Lleida. L'alumnat participant obté dos crèdits de matèria transversal tot i que el més important per a Cabasés és que "treballen competències tan necessàries per a tots els graduats com l'oratòria, la negociació i el treball en equip".

En total, en la Setmana del Parlament Universitari hi participen unes 200 persones entre estudiantat, professorat i exalumnes que ja han pres part en anteriors edicions. D'aquests, 135 faran la tasca de diputats; set, la de lletrats; una desena, la de lingüistes i una quinzena, la de periodistes parlamentaris, que cada dia faran un informatiu radiofònic i un de televisiu i editaran dos diaris de tendència oposada.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Manifest

Publicitat
Publicitat