Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

El 19è Festival Paupaterres de Tàrrega manté els 8.000 espectadors amb The Skatalites i Blaumut com a caps de cartell

1.500 persones gaudeixen del PaupaKids, l'apartat infantil del certamen

Blaumut, concert, música, Paupaterres 2016, Tàrrega
Blaumut d'esquenes, amb el públic davant, durant el concert en el 19è Paupaterres de Tàrrega. (Foto: Ajuntament de Tàrrega)
El 19è Festival Paupaterres de Tàrrega ha tancat aquesta matinada dues jornades de concerts al càmping municipal de la capital de l'Urgell amb una xifra de 8.000 espectadors, la mateixa que l'any passat.. Els jamaicans The Skatalites i la banda catalana Blaumut han estat els caps de cartell d'aquesta edició. A més, unes 1.500 persones van gaudir aquest dissabte a la tarda del PaupaKids, l'apartat infantil del certamen.


Els organitzadors, l'Associació Paupaterres i la Regidoria de Cultura, fan un balanç "molt positiu" d'aquesta dinovena edició, tant pel que fa al volum de públic com a la qualitat i la varietat dels artistes participants. Consideren que haver mantingut la xifra de 8.000 espectadors "certifica la plena consolidació del Paupaterres a les portes del seu 20è aniversari" i el Festival "apuntala el seu caràcter referent a la demarcació de Lleida".

Ampliació d'atractius

La programació del Paupaterres ha evolucionat en els anys i s'ha convertit en un eclèctic aparador de l'escena musical, ampliant el ventall de gèneres i conjugant noms ja coneguts amb músics emergents. Així mateix, segons el consistori, també s'han saldat amb èxit atractius paral·lels com els expositors d'artesania i els sopars a la fresca, pels quals s'ha augmentat la infraestructura incorporant més taules i cadires. També ha gaudit de bona acceptació el concert programat el dissabte al migdia a l'Ateneu a càrrec de Big Ok (el nou projecte de Paul Fuster), que podria donar peu a futures ampliacions del Paupaterres.

Un cartell ple d'al·licients

El 19è Paupaterres es va obrir la nit de divendres amb els artistes locals Carlitos Miñarro i La Terrasseta de Preixens, compartint cartell amb els sons mediterranis de Xaluq, la rumba de Sabor de Gràcia i els ritmes dels valencians El Son de la Chama. La primera vetllada ja va atraure uns 3.000 espectadors. El moment àlgid, congregant 5.000 persones, va arribar la nit de dissabte amb els plats forts del Festival: els jamaicans The Skatalites, llegenda viva de l'ska, i Blaumut, quintet que va encisar amb el seu pop-folk melòdic. També van recollir molts aplaudiments The New Catalan Ensemble, agrupació de fusió ètnica; el binomi Joan Garriga (La Troba Kung-Fú) i Madjid Fahem (guitarra de Manu Chao), i el ciclònic Dr .Ring Ding, artista alemany d'ska ara acompanyat pels barcelonins Freedom Street. Unes hores abans, durant la tarda de dissabte, el càmping municipal ja s'havia omplert de famílies gaudint de les activitats de lleure infantil del PaupaKids, la parcel·la del Paupaterres destinada als menuts. Jocs, atraccions, tallers i animació van configurar un programa en què no faltà en Pau, un dels rostres més populars del Club Super3.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Manifest

Publicitat
Publicitat