Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Una trentena d''instagramers' promocionen el XX Mercat Romà de Guissona

L'esdeveniment té un caire festiu i alhora divulgatiu del passat romà de la vila

Mercat Romà, Iesso, Guissona, instagramers,
Imatge de grup dels 'instagramers' vestits de romans en el XX Mercat Romà de Guissona. (Foto: Patronat de Turisme)
Una trentena d'usuaris de l'aplicació de mòbil Instagram, aficionats a la fotografia, han participat aquest dissabte en l'Instawalk dedicat al Mercat Romà de Iesso de Guissona. La trobada ha estat organitzada per la Diputació de Lleida, mitjançant el Patronat de Turisme, l'Àrea de Turisme del Consell Comarcal de la Segarra i la Regidoria de Turisme de l'Ajuntament de Guissona. Aquesta trobada d'igers —nom amb què es coneixen els aficionats a l'aplicació de mòbil Instagram— s'ha organitzat amb motiu del 20è aniversari de l'esdeveniment, que té un caire festiu i alhora divulgatiu del passat romà de la vila.

La rebuda als participants de la trobada ha tingut lloc a dos quarts de deu del matí a l'espai expositiu del XX Mercat Romà Ciutat de Iesso a càrrec de l'alcalde de Guissona i president del Consell Comarcal de la Segarra, Xavier Casoliva.

Els participants en aquesta nova trobada d'instagramers han tingut l'oportunitat de visitar el museu i les termes públiques de la ciutat romana de Iesso, viure en directe la preparació dels legionaris romans, desfilar, vestits de romans, al seu costat acompanyant el Cèsar i la Cleòpatra d'enguany i han pogut veure de ben a prop la lluita dels gladiadors i el patiment dels esclaus en una de les ciutats romanes més desconegudes i sorprenents de Catalunya com és Guissona. Posteriorment, ha tingut lloc un dinar al Thermopoilum, un espai sota els arbres amb una exquisida ambientació i atractiu, a prop de les termes romanes i dels safareigs de la vila.

La trentena de participants són residents a Catalunya i Andorra i entre tots tenen uns 90.000 seguidors. Tots els participants en aquesta nova trobada d'instagramers podran penjar les seves fotografies a l'aplicació Instagram amb els hashtags #territoriiesso, #mercatromà, #iessoaralleida, #segarrejant, #igerslleida i #aralleida.

La ciutat romana de Iesso, la Guissona actual, va ser fundada aproximadament cap a l'any 116 aC. L'emplaçament va ser escollit per l'abundància d'aigua i de terres fèrtils que regaven la plana de Guissona. Avui es pot visitar el Museu de Guissona Eduard Camps i les restes arqueològiques que es troben just al costat i que ocupen una extensió de 2 hectàrees.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

La ciutat òrfena de model comercial

Se7opinions

Publicitat
Publicitat