Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Govern i Paeria guarden minuts de silenci a Lleida en solidaritat amb les víctimes de l'atemptat a Niça

Tant el conseller Vila com l'alcalde Ros coincideixen en protegir els valors de la democràcia i la llibertat i en rebutjar l'ús de la violència

minut de silenci, atemptat, Niça, Serveis Territorials de Cultura, Santi Vila, Josep Borrell, Ramon Farré
Imatge del minut de silenci presidit pel conseller Santi Vila davant dels Serveis Territorials de Cultura a Lleida. (Foto: ACN)
Representants polítics i funcionaris del Govern i la Paeria han sortit aquest divendres a les dotze del migdia al carrer per mostrar el seu suport i solidaritat a les víctimes i familiars de l'atemptat de Niça, que ha deixat almenys 84 morts. El conseller de Cultura, Santi Vila, ha presidit el minut de silenci que ha tingut lloc davant dels Serveis Territorials de Cultura a Lleida, acompanyat del seu director a Lleida, Josep Borrell, i el delegat del Govern, Ramon Farré, entre d'altres. L'alcalde Àngel Ros ha presidit el minut de silenci davant de la Paeria, acompanyat de representants de tots els grups polítics de la Paeria i alguns ciutadans que, a títol personal, també s'han volgut sumar a l'acte de rebuig. Tots dos han coincidit en fer una crida conjunta per protegir els valors de la democràcia i la llibertat i a rebutjar l'ús de la violència.

Vila ha declarat que "aquest atemptat fa plorar tota la ciutadania" i ha lamentat que "és de nou la conseqüència del fanatisme i la bogeria". "Entre tots hem d'aconseguir conjurar-nos per protegir els valors de la democràcia i la llibertat, que sempre s'han de basar en el respecte i la tolerància", ha dit el conseller, i ha afegit que cal aconseguir que "fins i tot aquells que no entenen la societat com nosaltres comprenguin que les idees s'han de poder debatre però, mai a la vida, cap idea, per noble que sigui, justifica l'ús de la violència".

Per la seva banda, l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha lamentat que la tragèdia hagi tingut lloc precisament el 14 de juliol, ''una jornada de llibertat i democràcia, la festa nacional francesa, que sempre ha estat una referència per als demòcrates del món''. En aquest sentit, Ros ha dit que justament ara que ha passat això els demòcrates encara se n'han de sentir més i a la vegada ''vigilants perquè es mantingui la llibertat i democràcia que tant ha costat aconseguir''.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Manifest

Publicitat
Publicitat