Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Estudiants de quart d’ESO de l’IES Ronda avaluen l’accessibilitat dels comerços de Pardinyes i Cappont

Es tracta de la tercera fase de la campanya promoguda per Aspid per censar els locals adaptats i promoure l’eliminació de barreres físiques

Aspid, Fecom, IES Ronda, accessibilitat
Membres d'Aspid, de la Paeria, la Fecom i l'IES Ronda, ahir, a l'Institut, on es va presentar la campanya. (Foto: Ajuntament de Lleida)
L’Associació de Paraplègics i Discapacitats Físics de Lleida (Aspid) va iniciar ahir dilluns la tercera fase de la Campanya de Comerços Accessibles que avalua l'existència de barreres físiques i l'adaptació dels espais a les botigues de la ciutat. En aquesta ocasió, l'acció es desenvolupa fins demà entre els establiments de la zona de Ronda i Humbert Torres; Príncep de Viana i Prat de la Riba; Baró de Maials i Corregidor Escofet, i l'avinguda de les Garrigues, als barris de Pardinyes i Cappont. Es tracta de la tercera fase de la campanya, després que en les dues anteriors s'avaluessin fins a 628 comerços de Lleida. 


Durant tres dies, setanta-cinc estudiants de quart d'ESO de l’IES Ronda de Lleida i diversos voluntaris del grup d’accessibilitat d’Aspid visitaran els comerços de la ciutat per comprovar el seu grau d’accessibilitat i per informar i sensibilitzar els propietaris sobre la necessitat i els avantatges d'eliminar les barreres físiques de l'entorn urbà tot adaptant els espais. 

"Petits obstacles marquen límits" és el nom de la campanya que permetrà recollir dades tant de l’accessibilitat com de la mobilitat a l’interior dels comerços per a persones amb cadires de rodes o amb mobilitat reduïda. Els voluntaris miraran amb especial atenció les rampes d’entrada, l'accés dels usuaris als productes i l'existència de serveis sanitaris adaptats. Compta amb la col·laboració de la FECOM, l’Ajuntament de Lleida i l’IES Ronda.

Amb la informació obtinguda es crearà un cens d’establiments adaptats que es concretarà en un recurs d'accés on line per aquelles persones que vulguin conèixer els establiments que són accessibles. En la mateixa línia, l'Ajuntament de Lleida va presentar el passat maig l'aplicatiu eAccessible. Es tracta d'una eina de participació ciutadana mitjançant la qual tant els ciutadans del carrer com les principals entitats de discapacitats introdueixen dades d'accessibilitat en uns qüestionaris adaptats segons els serveis i la tipologia de la discapacitat, dóna informació sobre farmàcies, hotels, comerços, bars i restaurants i edificis públics accessibles de Lleida, entre d'altres. 

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Fruita amb injustícia social

Publicitat
Publicitat