Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Vint joves lleidatans participen en la primera Llançadora d’Ocupació i Emprenedoria Solidària de Catalunya

El projecte pretén ser una eina innovadora per al foment de l’ocupació a partir del treball en equip

Rafel Peris, IMO, ocupació
Els vint joves participants en la Llançadora d'Ocupació es reuniran quatre dies a la setmana a l'IMO. (Foto: Ajuntament de Lleida)
Vint joves lleidatans desocupats participen en la primera Llançadora d’Ocupació i Emprenedoria Solidària nascuda a Lleida. La iniciativa, promoguda per la Fundación Santa Maria La Real, la Fundació Telefònica i l’Ajuntament de Lleida, pretén crear una xarxa de foment i d'impuls a l’ocupació. Es tracta de la primera Llançadora que es crea a Catalunya i forma part del programa "Todos Incluídos" de la Fundación Telefónica, que impulsarà una cinquantena de llançadores d’ocupació arreu de l’Estat. 

El projecte es desenvolupa a les instal·lacions de l’Institut Municipal d’Ocupació (IMO) de la Paeria i pretén convertir-se en una eina innovadora per al foment de l’ocupació mitjançant una metodologia basada en la cooperació i un intens treball en equip entre tots els participants per generar coneixement col·lectiu i una actitud proactiva a l'hora de buscar feina, ja sigui per compte propi o aliè.

El responsable de Promoció Econòmica i Ocupació de l’Ajuntament de Lleida, Rafel Peris, ha explicat que les llançadores d’ocupació són una molt bona oportunitat per als joves participants i ha destacat, molt especialment, “la tipologia innovadora de recerca activa de feina que promou aquesta iniciativa”. 

Per la seva banda, el director de la Fundación Telefónica a Catalunya, Joan Cruz, ha explicat que la llançadora pretén que els vint joves participants busquin feina per a tots i no només per a ells mitjançant un intens treball en equip. “Les llançadores d’ocupació assoleixen, de mitjana, un 80% d’inserció laboral en els cinc mesos que dura la iniciativa”, ha conclòs Cruz.

Els vint participants tenen entre divuit i trenta-cinc anys i compten amb perfils de formació molt diversos (titulacions universitàries, formació professional i estudis bàsics) i amb experiència professional en sectors com el turístic, l’esportiu, l’educació, la integració social, la sanitat, veterinària, administració i atenció al client, mecànica i decoració d’interiors, entre altres.

Durant cinc mesos es reuniran quatre dies a la setmana per reforçar les seves competències i habilitats mitjançant el treball en equip. Entre d'altres, realitzaran sessions de coaching, tallers d’intel·ligència emocional i comunicació, entrenament d’entrevistes, elaboració de mapes d’ocupació i processos d’intermediació laboral amb empreses i responsables de recursos humans. També aprendran a treballar la seva marca personal i a diferenciar-se i posicionar-se millor en el mercat laboral. També s’acorda la recerca d’oportunitats de negoci i els passos a seguir per crear la seva pròpia empresa.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Fem escola

Se7opinions

Publicitat
Publicitat