Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

El Força Lleida es manté en la incertesa

El conjunt lleidatà segueix sense saber en quina categoria jugarà, LEB Or o LEB Plata, després de la inesperada inscripció del Gipuzkoa en la LEB Or

Actel Força Lleida, Félix González, president, equip, LEB Or, bàsquet, balanç, temporada 2014-2015
El president del Força Lleida, Félix González, en una roda de premsa (Foto: Arxiu).
L’Actel Força Lleida continua sense conèixer si el proper curs militarà en la LEB Plata, la categoria que li pertocaria després del seu descens de l’última temporada, o bé repetirà en la LEB Or. Aquest dimarts era el dia en què finalitzava el termini per inscriure’s en les diferents competicions federatives i, per tant, el club lleidatà, que es va inscriure en ambdues lligues, esperava saber el seu futur. Tanmateix, no ha estat així. I és que ara mateix són disset els equips inscrits en la segona divisió del bàsquet estatal, la LEB Or, i caldrà esperar la resolució de la Federación Española de Baloncesto (FEB), que es reuneix el proper divendres per abordar aquest tema.


Per tal de mantenir la LEB Or, l’entitat del Barris Nord havia d’esperar que es produís alguna vacant i que cap dels equips amb preferència sobre ell (Àvila, Navarra i Tarragona) no estiguessin interessats en aprofitar-la. Les bones noticies per als lleidatans arribaven de bon matí, quan l’Araberri, un dels dos equips que va ascendir la darrera temporada, confirmava els seus seriosos problemes per quadrar un pressupost digne per participar en la competició que van guanyar-se sobre la pista. El termini finalitzava a la una del migdia, moment en el qual el club basc confirmava la seva renúncia. Com era d’esperar, cap dels conjunts amb preferència sobre el Lleida tampoc no formalitzava la inscripció (de fet, Navarra i Tarragona encara no han pogut garantir la seva presència en la LEB Plata), de manera que els del Segrià tenien dret a preservar la categoria que van perdre a la pista. No obstant això, hi havia un actor més en aquest enrenou, el Gipuzkoa Basket. El club donostiarra, que va descendir esportivament de l’ACB la passada campanya, també s’inscrivia en la LEB Or després de decidir rebutjar la proposta de l’ACB de continuar en la màxima categoria del bàsquet espanyol. Es produïa així un fet atípic, doncs malgrat no materialitzar-se cap ascens a l’ACB sí que es produïa un descens, deixant disset inscrits en la LEB Or, un més dels previstos per la FEB.

Això complicava les opcions de l’Actel, però durant la tarda el Baskonia, un dels conjunts més potents de l’Estat, sol·licitava una plaça per al seu filial en la LEB Or, sempre que en quedés alguna de disponible. Tot plegat, obria la porta a una ampliació de la lliga a divuit equips, quelcom que ja havia demanat el Força Lleida i que fins ara semblava poc probable. Caldrà, però, esperar fins al divendres per conèixer quina decisió adopta la comissió delegada de la FEB. En el cas que no s’opti per l’ampliació, tot apunta que el Força Lleida seria el damnificat i hauria de disputar la LEB Plata. L’esmentada categoria ja disposa de quinze inscrits, comptant els lleidatans, de manera que tampoc s’esperen problemes per completar les setze places previstes.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

La ciutat òrfena de model comercial

Se7opinions

Publicitat
Publicitat