Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Una vintena d'activitats en la festa per reivindicar la unitat de les col·leccions de Sixena al MNAC i el Museu de Lleida

L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, demana la convocatòria del Plenari del Consorci del Museu de Lleida, Diocesà i Comarcal per treballar de forma conjunta en la defensa del patrimoni

Museu de Lleida, Plataforma d'Entitats Culturals de Lleida, Xavier Quinquillà
Representants de la Plataforma d'Entitats Culturals de Lleida, encapçalats pel seu portaveu, Xavier Quinquillà. (Foto: ACN)
La festa reivindicativa que tindrà lloc dijous al vespre sota el lema "Els museus no es toquen" per defensar la unitat de les col·leccions de Sixena que hi ha al Museu de Lleida i al Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC) comptarà amb una vintena d'activitats. L'acte s'ha convocat de les vuit a les deu del vespre al Museu de Lleida i les activitats programades seran de caire cultural, artístic i popular. També es faran visites gratuïtes al Museu. L'escriptor i periodista Francesc Canosa serà l'encarregat de la lectura del manifest en defensa de la unitat de les col·leccions. L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha demanat per la seva banda la convocatòria de la reunió del Plenari del Consorci del Museu de Lleida per abordar la situació entre totes les administracions implicades.


La festa reivindicativa està convocada per la Plataforma d'Entitats Culturals i s'ha concebut com un acte participatiu en el qual hi haurà representants institucionals, partits polítics i entitats per fer palès el compromís ciutadà amb el MNAC i el Museu de Lleida, amb activitats culturals, artístiques i populars i visites guiades gratuïtes al Museu.
 
La festa comptarà amb diferents actuacions que aniran a càrrec dels Castellers de Lleida, el Cor de l'Orfeó Lleidatà, el Centre Llatinoamericà de Lleida, Mags del Món i Dansaries de l'Ateneu Popular de Ponent. També hi participaran les Colles Geganteres del Grup Cultural Garrigues i de Pardinyes, el Patronat del Corpus i Bellvís, els Grallers de Montoliu de Lleida i la Batucada Bandelpal de Balaguer.
 
La festa també comptarà amb activitats pensades tant per als més petits com per als més grans, es realitzarà un mural anomenat "Els museus no es toquen" a càrrec d'Arts de Ponent-Artpoint, hi haurà l'exposició "Història d'un litigi" de la mà del Centre d'Estudis Comarcals del Segrià i es podran realitzar visites guiades gratuïtes al Museu de Lleida.
 
Completarà la vetllada la música i poesia de Joan Baró i Lauzeta, Jordi Gasion, Mister Jones i Poetes i rapsodes de la República de les Lletres (Òmnium Lleida-Ponent). També hi haurà servei de bar a càrrec del Cafè de Museu.
 
A les nou del vespre el periodista i escriptor Francesc Canosa serà l'encarregat de la lectura del manifest en defensa de la unitat de les col·leccions del MNAC i del Museu de Lleida, juntament amb els representants de les institucions, dels partits polítics i de les entitats adherides.
 
Ros vol una reunió del Plenari
 
Per la seva banda, l'alcalde de Lleida, Àngel Ros ha demanat convocar el Plenari de Consorci del Museu de Lleida Diocesà i Comarcal per tal de poder fixar les estratègies i prendre les decisions adients per tal de defensar jurídicament i poder fer els recursos a les instàncies judicials corresponents pel que fa als drets de Lleida sobre les obres del museu i sobre la unitat de la col·lecció. El paer en cap parlarà també amb el conseller de Cultura i president del Consorci del Museu, Santi Vila, amb l'objectiu de treballar conjuntament en la defensa de patrimoni del Museu, com es fa al MNAC respecte a les obres de Sixena.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Manifest

Publicitat
Publicitat