Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Agramunt desviarà el trànsit pesant de l'L-303 per l'itinerari alternatiu del polígon industrial

Segons l'alcalde, és la solució a una "reivindicació històrica" dels agramuntins que permetrà millorar la seguretat en tota la travessera urbana

L-303, Agramunt, travessera
Imatge de l'alternativa a l'actual travessera de l'L-303. (Font: Ajuntament d'Agramunt)
El Departament de Territori i Sostenibilitat ha licitat les obres per millorar la mobilitat a Agramunt intercanviant la titularitat del tram urbà de l'L-303 per l'itinerari alternatiu a través del polígon industrial. Després de l'acord entre l'Ajuntament d'Agramunt i el Govern de la Generalitat fa uns mesos, es preveu que el condicionament del vial a través del polígon serveixi d'alternativa a l'actual travessera de l'L-303. Aquesta obra, licitada per un import de 740.000 euros, s'adjudicarà el setembre vinent i es preveu que els treballs comencin abans de final d'any. Segons l'alcalde d'Agramunt, Bernat Solé, "es tracta de donar solució a una reivindicació històrica dels agramuntins i que permetrà millorar la seguretat en tota la travessera urbana". Cal recordar que fa uns mesos ja es va instal·lar un semàfor per reduir la velocitat dels vehicles que travessen la vila.

La carretera L-303, que uneix Cervera i Agramunt, travessa aquest nucli urbà d'est a oest i enllaça finalment amb la C-14, carretera de la xarxa bàsica. La travessera de l'L-303 a Agramunt, així, rep un bon nombre de vehicles, sobretot aquells més pesants com els camions que volen accedir a la C-14. Per evitar aquest trànsit de pas per l'interior d'Agramunt, l'Ajuntament i el Departament de Territori ha previst la formació d'una alternativa mitjançant la vialitat municipal.

Les obres que ara s'impulsen consistiran en l'adequació de diversos carrers per acollir els nous trànsits. L'actuació s'inicia a la L-303, a la rotonda existent que dóna accés al polígon situat a l'entrada al nucli urbà i segueix per l'avinguda de la Generalitat en una longitud d'uns 400 metres fins a l'encreuament amb l'avinguda de la Ribera del Sió, on es formarà una rotonda. A partir d'aquest punt, l'actuació continua pel carrer del Camí Vell de Tàrrega, que també travessa una zona industrial però amb una amplada més reduïda. En aquest carrer discorre durant una longitud d'uns 800 metres fins arribar a la carretera C-14, al sud d'Agramunt, on actualment hi ha una rotonda partida.

Amb aquestes mesures, el consistori preveu una millora de la circulació i de la seguretat urbana, afectant també els sistemes que faciliten el drenatge, la senyalització, l'abalisament i les barreres de seguretat de la travessera urbana.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Art en majúscula

Publicitat
Publicitat